Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 11:23

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΣτα πλαίσια των επαφών με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς που ξεκίνησε η Κίνηση μας “Τόπος να ζεις”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/8/2010 συνάντηση μιας αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας αυτής, που αποτελούνταν από τους Αθανασιάδου Χρύσα, Δεσποτίδη Κων/νο και Ιωαννίδη Ελευθέριο, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με τον πρόεδρο Χρήστο Σαββίδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στην ιδιαιτέρως ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων που έγινε, τα μέλη της Κίνησης μας ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά αυτής αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί και στη συνέχεια, έγινε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Σαββίδη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δικηγόροι στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, εκ μέρους του κ. Σαββίδη, στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες, στη βλαβερή για όλους παρουσία του αμιάντου στο κτίριο των Δικαστηρίων και ιδιαίτερα στη στέγαση του Διοικητικού Εφετείου Κοζάνης. Επίσης έγινε και αναφορά σε μια σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνουν την γρήγορα και αποτελεσματική απόδοση δικαιοσύνης. Βαρύτητα δόθηκε επίσης σε ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Ταύτιση απόψεων υπήρχε  και στο θέμα της ενεργοποίησης του τοπικού συμβουλίου παραβατικότητας ανηλίκων ως ένα χρήσιμο εργαλείο πρόληψης.

Από μέρους μας, η συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνη κρίνεται πολύ σημαντική δεδομένου του νέου ρόλου που καλείται να παίξει η τοπική Αυτοδιοίκηση στο χώρο της Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, ενώ τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα μας φανούν χρήσιμα στη διαμόρφωση του προγράμματός μας. 

Η Κίνηση μας, θα συνεχίσει και στο μέλλον τις επαφές και με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της περιοχής προκειμένου να διαμορφωθεί μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με όλους τους πολίτες.

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 12:05