Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010 15:10

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2010 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» και στις φετινές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου του δημοτικού διαμερίσματος Ολυμπιάδος που τελoύν υπό την αιγίδα του δήμου Πτολεμαϊδας και που είναι αφιερωμένες στον πολιτισμό και στην παράδοση.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Ολυμπιάδα 2010» η δραστήρια διοίκηση του συλλόγου αναβίωσε την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα πατροπαράδοτο έθιμο ιδιαίτερα σημαντικό για τον τόπο στο οποίο συμμετείχε σύσσωμο το χωριό.

Η πλακόστρωτη πλατεία αποτελεί σημείο αναφοράς, όπου οι γυναίκες του χωριού συγκεντρώνουν τις διάφορες νοστιμότατες πίτες που παρασκευάζουν με ιδιαίτερη τέχνη και τις προσφέρουν συνοδευόμενες με αριάνι στους παρευρισκόμενους, όπως γινόταν παλιά, σύμφωνα με την πρόεδρο Φανή Κατσάλη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης πρόσφερε την τιμητική πλακέτα που αποφάσισε η διοίκηση του συλλόγου στην 86χρονη Καλλιρρόη Βίρλη, μια καλοσυνάτη κάτοικο του χωριού που εδώ και χρόνια προσφέρει στο σύλλογο, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά του.

Τα τραγούδια, οι χοροί και το γλέντι στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι κράτησαν έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, σφραγίζοντας μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση των διοργανωτών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010 15:11