Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 12:39

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-6-2010

Το Εργατικό Κέντρο Ν Κοζάνης, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους πολίτες του Νομού, να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 29 /06 /2010.

Κανένας στην δουλειά

ΟΛΟΙ  στους δρόμους

ΟΛΟΙ να διαδηλώσουμε

στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 11:00.

Τα δίκαια αιτήματα μας αφορούν:

1. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις
2. Ασφαλιστικό
3. ΕΓΣΣΕ

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για να αποκρούσουν τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές Νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και την αδιάλλακτη και αρνητική στάση των εργοδοτών για την ΕΓΣΣΕ.

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. – ΔΝΤ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Η Προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ είναι φανερό πια ότι σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους την καθημερινή εξαγγελία πρωτοφανών μέτρων κοινωνικής κατεδάφισης, στο πλαίσιο εφαρμογής του απαράδεκτου «Μνημονίου». Η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα δεν έχει σταματημό. Προ των πυλών είναι τώρα το τελειωτικό χτύπημα που επιχειρεί η Κυβέρνηση με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, που κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και σφαγιάζει τις συντάξεις, αλλά και του Π.Δ. για τις εργασιακές σχέσεις που καταργεί όλο το ατομικό και συλλογικό εργασιακό δίκαιο, που με αγώνες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι.

Όλα αυτά γίνονται κατ΄ απαίτηση των αγορών, των δανειστών της χώρας και του μεγάλου χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου. Όλα αυτά δεν γίνονται για τη «σωτηρία της πατρίδας», αντίθετα συνιστούν το τέλειο έγκλημα σε βάρος της χώρας, της ανάπτυξης, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Συνιστούν δραματική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας σε επίπεδα που δεν μπορεί να αντέξει η Κοινωνία. Συνιστούν μια συνολική και δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την καθιέρωση μιας «κοινωνικής ερήμου» στη χώρα μας.

Με το νομοσχέδιο για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ (Π.Δ.), που καταθέτει στη Βουλή η Κυβέρνηση κατ’ απαίτηση του Μνημονίου, καταφέρνει πολλαπλά χτυπήματα, καταπατώντας ακόμα και αυτό το ίδιο το Σύνταγμα και τσαλακώνοντας στοιχειώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα:

Οδηγεί στο τέλος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην καθιέρωση ατομικών εργασιακών σχέσεων, αποδυναμώνοντας πλήρως το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων

Καταργεί τους κατώτατους μισθούς ασφαλείας (ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ), διαμορφώνει μισθούς εξαθλίωσης, νομιμοποιεί την ακόμα πιο φθηνή εργασία των νέων έως 25 ετών, απελευθερώνει τις απολύσεις και πετσοκόβει τις αποζημιώσεις, ικανοποιώντας πλήρως όλα τα εργοδοτικά αιτήματα της τελευταίας 25ετίας.

Κατεδαφίζει στην κυριολεξία τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και το Κοινωνικό Κράτος

Αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, επιβάλλοντας χαμηλόμισθη εργασία ως τα βαθιά γεράματα με αντάλλαγμα συντάξεις φτώχειας και αναξιοπρέπειας.

Αυτή η πολιτική δεν σημαίνει «σωτηρία της Πατρίδας». Σημαίνει καταστροφή της χώρας, της οικονομίας, των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Η οργή και η αγανάκτησή μας πρέπει τώρα να μετατραπούν σε μαζική – ενωτική – μαχητική δράση.

Σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 29 ΙΟΥΝΗ και στην απεργιακή Συγκέντρωση  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11.00 π.μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 12:40