Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 11:09

10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ – ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων είμαστε κατ’ εξοχήν οι εργαζόμενοι που καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια, παγίως και διαρκώς μοχθούμε, ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά και ευπρεπή. Να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είναι σίγουροι για τις συνθήκες της καθημερινής λειτουργίας της Εκπαίδευσης. όμως το Κράτος και οι Κυβερνήσεις μας εμπαίζουν !!!

Η κατάσταση στο χώρο της καθαριότητας των δημοσίων σχολείων, με ευθύνη της Υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, καθημερινά επιδεινώνεται και τείνει να καταστεί απαράδεκτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και όλης της σχολικής κοινότητας. Αν τώρα δεν λυθούν τα εκρηκτικά προβλήματα και δεν δοθούν άμεσες λύσεις, τότε είναι σίγουρο ότι από τη νέα σχολική χρονιά δεν θα μιλάμε ούτε για «νέα», ούτε για «έξυπνα» σχολεία, αλλά κυριολεκτικά, για σχολεία εγκαταλελειμμένα με ότι αυτό συνεπάγεται!

Η στάση και η συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας απέναντι στις 6.500 καθαρίστριες των σχολείων που απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), βάσει του ΠΔ 164, αλλά και τις 7.500 περίπου καθαρίστριες που απασχολούνται με τις κατάπτυστες συμβάσεις έργου και αμείβονται ανά αίθουσα, είναι απαράδεκτη, προσβλητική και σαφώς αντεργατική.

Δείχνει την υποκρισία της ως πολιτικού, η οποία άλλα έλεγε και για άλλα δεσμευόταν ως αντιπολίτευση και άλλα κάνει ως Υπουργός. Δείχνει την πλήρη αδιαφορία της απέναντι στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας των σχολείων, έχοντας αφήσει κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες καθαρίστριες (μόνιμες και συμβασιούχες) με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της. Αντί να επιλύσει τα αιτήματα των εργαζομένων, που από κοινού ιεραρχήθηκαν και για τα οποία δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση τους, κατά την κοινή συνάντηση στις 22.1.2010, η Υπουργός Παιδείας:

 

Επιχείρησε εν κρυπτώ και πέρα από κάθε δεοντολογία να περάσει (μέσω του «Καλλικράτη») τη μετάταξη όλων των καθαριστριών (μονίμων και συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Τους μεν (ΙΔΑΧ) μόνιμους, σε προσωποπαγείς θέσεις, προφανώς επειδή θέλει να ξεφορτωθεί και τη μισθοδοσία τους και να την φορτώσει στους Δήμους, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο πως και πότε θα πληρώνονται οι καθαρίστριες !!! Ενώ από προσωπικό καθαριότητας των σχολείων θα γίνουν άνθρωποι για όλες τις δουλειές στους Δήμους !!! Τους δε συμβασιούχους όμως Έργου, τους πετά κυριολεκτικά στο δρόμο, αφού δεν διασφαλίζει την εργασιακή τους συνέχεια και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους !!!

 

Παράλληλα επιτρέπει να συνεχίζεται η κατάπτυστη απασχόληση μόνιμων εργαζομένων με μισή – μια – μιάμιση κ.λπ ώρες την ημέρα, παρά τη δέσμευσή της για ελάχιστο χρόνο 4ωρης εργασίας

Αποφεύγει επιμελώς μέχρι σήμερα να συστήσει την Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το Καθηκοντολόγιο των Εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην έχουν λυθεί τα καθημερινά ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα απαράδεκτο χάος.

Δεν προχωρεί ετσιθελικά στην αναγνώριση τουλάχιστον της προϋπηρεσίας (ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο) που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για το  (24μηνο) που εργάστηκαν και ήταν προαπαιτούμενο της μονιμοποίησής τους σύμφωνα με το ΠΔ 164, αλλά ταυτόχρονα είναι επιμελής στο να περικόψει τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου!!

Έχει αφήσει απλήρωτους και ανασφάλιστους τους συμβασιούχους έργου των 200€ και 300€, για όλη τη σχολική χρονιά, παρόλο που εργάστηκαν με απόλυτη συνέπεια σεβόμενοι τους μαθητές και τα σχολεία, ενώ δεν έχει διασφαλιστεί μέχρι σήμερα η εργασιακή τους συνέχεια, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχοντας προ πολλού υπερκεράσει το προβλεπόμενο (24μηνο) διάστημα του ΠΔ 164. Οι συμβασιούχοι αυτοί εργάζονται από το 2004 έως σήμερα οι ίδιοι συνεχώς και έχουν στο σύνολό τους προϋπηρεσία τουλάχιστον 60 μηνών.

Αδιαφορεί για το τι θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά και για το αν τα σχολεία των παιδιών μας θα είναι καθαρά ώστε να τηρούνται οι κανόνες της υγιεινής και ασφάλειας, που απαιτούνται σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΜΙΣΗ – ΜΙΑ - ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ   ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ)

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 11:15