Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 10:55

Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ Π. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Τη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος ακαδημαϊκού, επιστήμονα και ευεργέτη της Πτολεμαϊδας Παναγιώτη Συμεωνίδη, που έφυγε την περασμένη Τρίτη από τη ζωή, παρακολούθησε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Στην εξόδιο τελετή που έγινε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος παρέστησαν εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου, της αυτοδιοίκησης, διακεκριμένοι καθηγητές και φίλοι του εκλιπόντος, αλλά και πολλοί άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και του νομού Κοζάνης που ήταν και ο τόπος καταγωγής του Παναγιώτη Συμεωνίδη.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας στο λόγο του είπε τα εξής:

-Ο Δήμος Πτολεμαϊδας

-Η γη της Εορδαίας

-και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

πενθούν σήμερα μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους, αλλά και την επιστημονική κοινότητα

Τον εκλιπόντα
Ακαδημαϊκό,
Επιστήμονα,
Ευεργέτη και
Άνθρωπο Παναγιώτη Συμεωνίδη

Η περιοχή μας έχει ιδιαίτερο λόγο να πενθεί τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει την ολοκλήρωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου της πόλης που ευεργετεί ολόκληρα χρόνια την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αφού είναι γνωστή η παρέμβασή του στο Δ.Σ. του Ιδρύματος για χρηματοδότηση της αποπεράτωσης και λειτουργίας του αφού το Υπουργείο Υγείας ηρνείτο πεισματικά να συνεχίσει την ολοκλήρωση και την λειτουργία του πολυτιμότατου αυτού για την υγεία μας έργου.

Θρηνεί τον άνθρωπο που παρά την επιστημονική του καταξίωση με τον κορυφαίο τίτλο του ακαδημαϊκού παρέμεινε πάντα απλός, ταπεινός και προσιτός, πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις του σ’ όποιον χρειάστηκε.

Θρηνεί τον πρεσβευτή της Επιστήμης της περιοχής μας που με τη φήμη του την έκανε να νοιώθει υπερήφανος πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας.

Ο Δήμος Πτολεμαϊδας θέλησε να τον τιμήσει «εν ζωή» για το μεγάλο του έργο και την προσφορά του στον τόπο μας και ομόφωνα αποφασίστηκε πριν 2 χρόνια από το δημοτικό μας συμβούλιο η έκδοση ενός βιβλίου για την ζωή και το έργο και ανέθεσε τη συγγραφή του στον διακεκριμένο συμπολίτη μας φιλόλογο Παναγιώτη Λιβεριάδη, ο οποίος ολοκλήρωσε το έργου του και επρόκειτο να το παρουσιάσουμε αυτές τις μέρες.

Τα γεγονότα όμως μας πρόλαβαν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη μνήμη του αιωνία και μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου θα ονοματοδοτήσουμε έναν δρόμο της πόλης μας που θα φέρει το όνομά του.

Είθε ο Πανάγαθος Θεός να εισακούσει τις προσευχές όλων μας και να τον κατατάξει εν σκηναίς δικαίων.

Αιωνία του η μνήμη

Στη μνήμη του εκλιπόντος και αντί στεφάνου ο Δήμος Πτολεμαϊδας προσέφερε ποσό για τις ανάγκες του Ιερού Ναού.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 11:00