Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:00

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης : Εργαστήριο για τις Στρατηγικές Διδασκαλίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο: 

«Εργαστήριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε Στρατηγικές Διδασκαλίας»

που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς β/θμιας εκπαίδευσης θεωρητικών μαθημάτων (φιλολόγους, θεολόγους, καθηγητές/-τριες ξένων γλωσσών).

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου επιμόρφωσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Σκοπός του είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε στρατηγικές διδασκαλίας και τεχνικές που μπορούν να ενσωματώσουν στα μαθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY εδώ και 35 χρόνια, οι επιμορφωτές του CTY Greece θα μοιραστούν πρακτικές ιδέες και διδακτικές τεχνικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ενθουσιασμού των μαθητών καθώς και τεχνικές που επιτρέπουν την άτυπη αξιολόγηση της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τρόποι μεταφοράς των παραπάνω στρατηγικών σε μία τυπική σχολική τάξη, όπου συναντούμε μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό προφίλ και ποικίλων ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους μαθητές στις τάξεις τους.

To επιμορφωτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Μαρτίου και ώρα 6-8.30 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Google Meet (δεν απαιτείται κάποια εγκατάσταση της πλατφόρμας), πατώντας απλώς στον παρακάτω υπερσύνδεσμο meet.google.com/fyy-zdsj-zyb.  

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω εργαστήριο χρειάζεται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους πατώντας εδώ: https://forms.gle/CsNh3TadcELpikiw6, ώστε να τους αποσταλεί η βεβαίωση παρακολούθησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον Γιώργο Δελιόπουλο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 6947252260.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:04