Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:55

Διάλεξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης: «Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη δεύτερη διάλεξη του κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 7 μ.μ. με θέμα:

«Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις»

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού, θα επιχειρήσει να μιλήσει για τη δημοκρατία (αντιπροσωπευτική και άμεση), κάνοντας αναφορά στις αλλαγές του νοήματός της μέσα στον χρόνο. Αντί να θέσει το ουσιοκρατικό ερώτημα «τι είναι η δημοκρατία;», θεωρεί πως είναι προτιμότερο να διακρίνει τα χαρακτηριστικά της. Προκύπτει, έτσι, ένα κρίσιμο ζήτημα, που αφορά το εάν τα θεμέλια της δημοκρατίας είναι τα ίδια δημοκρατικά. Σήμερα, η πανδημία της Covid-19 και η διαχείρισή της αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας και την κοινωνία. Υπάρχει άραγε δημοκρατική απάντηση στα πολιτικά προβλήματα που θέτει η πανδημία; Ο ομιλητής θα υποστηρίξει ότι αναδύεται μια δυνατότητα διεύρυνσης της δημοκρατίας, μέσα από την παρέμβαση των πολιτών και τη δράση των πολλών, του πλήθους. Είναι στο χέρι μας, άλλωστε, να επιτύχουμε περισσότερη συλλογικότητα, αλληλεγγύη και εμβάθυνση του κοινωνικού δεσμού.

 

Την εκδήλωση, που συντονίζει η Ελένη Γερούση, Δρ Φιλοσοφίας (ΑΠΘ), μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο της ηλεκτρονικής αίθουσας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ: https://zoom.us/my/uowm.g.cdm   

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:58