Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:19

Eπιμορφωτικό σεμινάριο απο τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο, διοργανώνει

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00-20.30. Έχουν προσκληθεί οι:

  • Αδαμαντία Σπανακά, μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας και Καθηγήτρια-Σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως Διδασκαλίας και Μάθησης-Επιστήμες της Αγωγής» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Τίτλος εισήγησης: «Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση εν καιρώ πανδημίας: Στήριγμα ή δεκανίκι;». Η κ. Σπανακά θα επιδιώξει μέσα από την ανάλυση κεντρικών εννοιών του πεδίου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, να αναδείξει εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την ποιοτική αξιοποίησή της, πρωτίστως από μαθητές και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει κριτικά την επίδραση του Covid-19 στην εκπαίδευση, υπό το πρίσμα της διαδικτυακής μάθησης και διδασκαλίας.

  • Αλεξάνδρα Γερακίνη, φιλόλογος στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Το ιστολόγιό της με τίτλο «Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων» (http://alexgger.blogspot.com/) είναι πανελληνίως γνωστό.

Τίτλος εισήγησης: «Φιλολογικά μαθήματα και εξ αποστάσεως εκπαίδευση».  Η κ. Γερακίνη θα επικεντρωθεί στην οργάνωση της ηλεκτρονικής τάξης και στην πρακτική εφαρμογή σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. 

Μετά τις εισηγήσεις θα τεθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/elegerousi 

Επισημαίνεται ότι το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Γερούση Ελένη (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / κινητό: 6945971047).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 09:30