Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:15

Ελένη Βουδουράκη «Ρεσιτάλ για φωνή & πιάνο» στον Φιλοπρόοδο Κοζάνης

 

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σ’ ένα σπάνιο ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, που θα πραγματοποιηθεί στη φιλόξενη κοζανίτικη αυλή μας,

με την κορυφαία μετζο-σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, και το διακεκριμένο πιανίστα Μάρκο Κώτσια.

Το θέμα εστιάζει στο λυρισμό της μουσικής των μεγάλων μας Μίκη και Μάνου, αλλά και της γενιάς των συνθετών που βάδισαν στα χνάρια τους.

Ξαρχάκος, Λεοντής, Μαρκόπουλος, Ανδριόπουλος, Μούτσης, Λοΐζος, Σαββόπουλος, Λάγιος, μελοποιούν τους ποιητές μας Ελύτη, Γκάτσο, Λειβαδίτη, Αναγνωστάκη, Μάνο Ελευθερίου και αφήνουν το διαχρονικό τους στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, με τα τραγούδια  που αγαπήθηκαν κατά τα μεταπολεμικά χρόνια και έγιναν καθρέφτες της εποχής τους, ή καλύτερα, μεγεθυντικοί φακοί, που μας αποκαλύπτουν σαν ψηφιδωτό την πορεία της Ελλάδας μέσα στον αδυσώπητο 20ο αιώνα.

 

Μεγάλος Ερωτικός, Καπετάν Μιχάλης, Προσανατολισμοί, Μικρές Κυκλάδες κι άλλα τόσα τραγούδια βγαλμένα από ποιητικές συλλογές, αναδεικνύουν τη μελωδικότητα της φωνής πολύ απλά με ένα πιάνο, μέσα από την καλλιτεχνική ευαισθησία και την εύπλαστη λυρικότητα της Ελένης Βουδουράκη και του Μάρκου Κώτσια,

θα σταματήσουν για λίγο το χρόνο, για να μας δώσουν το άρωμα μιας εποχής

που η μελωδία και ο λόγος είχαν ίσους ρόλους, η έμπνευση των δημιουργών, φάνηκε να έχει προέλευση πέρα από τα ανθρώπινα, και η ιστορία τα έχει ήδη βαπτίσει πλέον κλασικά.

 

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στις 9:30 το βράδυ

 στην «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων», στην κερασιά από κάτω.

 

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

Απαραίτητη, κατά την είσοδο, η επίδειξη ή έκδοση κάρτας ετήσιας δωρεάς.

(Η έκδοση κάρτας γίνεται άμεσα, απλά με το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ σας)

 

Γενική είσοδος 10 ευρώ με το επιτρεπόμενο λόγω συνθηκών ποτό (αναψυκτικό, χυμό, κρύο τσάι, μπύρα) ή δροσερό παγωτό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 15:21