Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 19:33

«Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πλήθος φοιτητών, απασχολούμενων στον τομέα της γεωργίας καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Αικατερίνη Δαδαμόγια, συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση ενημέρωσης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Ο εκπρόσωπος του προγράμματος, κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, ενημέρωσέ τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει το πρόγραμμα στο χώρο της αγροδιατροφής και της καινοτομίας στην τεχνολογία των τροφίμων.
Συγκεκριμένα, μέσω της ακαδημίας που λειτουργεί στο πλαίσιο της δράσης ReGeneration for food innovation (generationag.org), φοιτητές και απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν, να λάβουν καθοδήγηση και να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα παρέχοντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
Η δεύτερη δράση του προγράμματος για την οποία έγινε εκτεταμένη συζήτηση ήταν ο διαγωνισμός επιχειρηματικής καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής Trophy-Τροφή Challenge (trophychallenge.gr). Μέσω του διαγωνισμού αυτού οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την επιχειρηματική απήχηση των ιδεών τους και να λάβουν καθοδήγηση για τη βελτίωσή τους από ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας στην πρωτογενή παραγωγή και στο χώρο της τεχνολογίας για την επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών επιστημονικών πεδίων που καλύπτει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην ανάπτυξη νέων ιδεών και στην αξιολόγησή τους στο πλαίσιο του διαγωνισμού Trophy-challenge.
Τόσο ο κ. Κυριακίδης όσο και η κ. Δαδαμόγια εξέφρασαν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από την τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηριχθούν δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή, την τεχνολογία τροφίμων και τη σήμανση των τοπικών προϊόντων.
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 19:36