Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 08:44

«Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι» μια βωβή κωμωδία με ζωντανή μουσική απο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης

«Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι» μια βωβή κωμωδία με ζωντανή μουσική

Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00

Αίθουσα Τέχνης / Κεντρική Σκηνή

Το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης το καλοκαίρι 2019 προσκάλεσε και έδωσε στέγη σε μια επαγγελματική θεατρική ομάδα, την ART VOUVEAU να έρθει στην Κοζάνη να προετοιμάσει και να παρουσιάσει μία παράσταση με αφορμή τoν εορτασμό για τα 50 χρόνια της πρώτης προσεδάφισης του ανθρώπου στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου του 1969.

Η θεατρική ομάδα ART VOUVEAU εργάζεται πάνω στις τεχνικές αφήγησης του βωβού κινηματογράφου, της slapstick κωμωδίας, του Γερμανικού εξπρεσιονισμού και της χρήσης εκφραστικών μασκών.Πιστή στην καλλιτεχνική της ταυτότητα, παντρεύει το βωβό σωματικό θέατρο με τη ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μια μαγική θεατρική εμπειρία.

Στις 19 Ιουλίου και ώρα 21:00 θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι».

Ταυτότητα παράστασης:


Δραματουργία : Ομάδα Art Vouveau
Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος
Μουσική - Σύνθεση: Παναγιώτης Δημόπουλος 
Φώτισμοι : Εύη Παπαμάρκου
Σκηνικά - Κοστούμια: Εύα Κούρελια
Σχεδιασμός Αφίσας : Μανόλης Αλμπάνης

Παίζουν: Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου
Στο πιάνο: Παναγιώτης Δημόπουλος

Υπόθεση:

20 Ιουλίου 1969. Ένα ζευγάρι αστροναυτών ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια καταφέρνει το αδύνατο: να πατήσει ο άνθρωπος στο φεγγάρι.

Την ίδια στιγμή, σ’ ένα μικρό αστικό κέντρο της Ελλάδας, ένα άλλο ζευγάρι, υπό το σκιά μιας επικείμενης έξωσης, τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Η συμβίωση τους πιεστική και η διάσωση της σχέσης τους φαντάζει αδύνατη. Τα εμπόδια τους φαίνονται απροσπέλαστα.

Η είδηση της προσσελήνωσης αναστατώνει την ρουτίνα του ζευγαριού και το παρασύρει σε ένα φαντασιακό διαστημικό ταξίδι, μέχρι το φεγγάρι, όπου όλα είναι δυνατά.

Είναι ικανό άραγε ένα φαντασιακό ταξίδι να κάνει το αδύνατο, δυνατό;

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Το ζευγάρι στο φεγγάρι αποτελεί μια παραβολή του ανθρώπου, που παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που η  ίδια η πραγματικότητα του βάζει. Και το άλλο στη γη, ένα ζευγάρι σε τέλμα, εγκλωβισμένο σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα επιβίωσης. Μένουν παθητικοί απέναντι στα προβλήματά τους, ενώ υπαρξιακά, αναζητούν με μανία ένα ταξίδι διαφυγής από αυτά.

Μέσα από την εναλλαγή φανταστικού και πραγματικού κόσμου, δύο ηθοποιοί μας αφηγούνται βουβά και με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους, την πορεία ενός  ζευγαριού που τσακώνεται μα και συνεργάζεται, που αγαπάει μα και μισεί , που ελπίζει μα και απελπίζεται, που ενθουσιάζεται μα και μελαγχολεί. 

Η λεπτή αλλά διακριτή γραμμή μεταξύ των παραπάνω δίπολων βρίσκεται πάντα παρούσα, για να μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά μία αέναη προσπάθεια μεταβολής, αυτού που πραγματικά είμαστε .

Η κίνηση, ο χώρος, το φως και η ζωντανή μουσική συνθέτουν μια ιστορία για την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων και τη ζωτική ανάγκη όλων μας για ελπίδα, η οποία είναι συνάμα τόσο τραγική όσο και κωμική.

Τιμή εισιτηρίου: 3 (γενική είσοδος

 

Πληροφορίες: Γραμματεία Δη.Πε. Θεάτρου τηλ. 2461024062

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 08:48