Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 17:30

Συναυλία μουσικής δωματίου «Παράδοση και Μουσική Δημιουργία» απο το ΔΩΚ

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης  διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου με τίτλο «Παράδοση και Μουσική Δημιουργία» με τους : Παναγιώτη Ζαχαράκη , Φλάουτο, νέι και Ειρήνη Ντελέζου  πιάνο , φλάουτο. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των C. P. E. Bach , B. Bartok , A.Part , Γ. Χατζημιχελάκη και       J. Cage.

Το ρεσιτάλ θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, ώρα 8.30μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό Παναγιώτη Ζαχαράκη , Φλάουτο

Γεννήθηκε στην Κοζάνη, όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη φλάουτου του Ν. Δημόπουλου. Από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης αποφοίτησε το 2005 με Δίπλωμα Φλάουτου και βαθμό Άριστα (τάξη Ήλιε Μακοβέι). Το 2005 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο μουσικολογικό τμήμα τού Freie Universität του Βερολίνου, απ‘ όπου αποφοίτησε το 2011 (Master of Arts/Musicology). Έχει παρουσιάσει άρθρα του στο διεθνές μουσικολογικό συνέδριο SysMus 2011 στην Κολωνία τής Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Νικολό Δημόπουλο, Ήλιε Μακοβέι, Γιώργο Χατζηνίκο, Δημήτρη Ιωάννου, Elisabeth Weinzierl, Edmund Wächter κ.α. Έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής Δωματίου σε διάφορες πόλεις τής Ελλάδας όπως και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία). Συμμετείχε στην ηχογράφηση τού δίσκου ακτίνας “Nell Autunno di Bisanzio” (Ex Silento / Ensemble ARKYS, Berlin 2011) καθώς και στο φεστιβάλ παλαιάς μουσικής “Montalbâne”. Διδάσκει φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Βιογραφικό Ειρήνης Ντελέζου , Πιάνο - Φλάουτο

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά με το Δ. Συκιά στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, έλαβε δίπλωμα πιάνου από το ωδείο Athenaeum (τάξη Ν. Σεμιτέκολο) με βαθμό άριστα παμψηφεί και χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα φλάουτου από το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας (τάξη I. B. Glinka), με βαθμό άριστα παμψηφεί και β΄ βραβείο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο πιάνο (τάξη U. Matschke) και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ίδιο τμήμα στην ειδίκευση «Εκτέλεση και Ερμηνεία της Παλαιάς Μουσικής» με επιβλέποντα καθηγητή το Δ. Κούντουρα . Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου και φλάουτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό από διακεκριμένους μουσικούς .

Έχει δώσει συναυλίες πιάνου, φλάουτου και μουσικής δωματίου και συμμετείχε σε φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Dino Ciani Festival,  Carinthische Musicacademie Stift Ossiach, Alea iii Summer Meetings 2017 κ.α.). Έχει παρουσιάσει ως πιανίστα και φλαουτίστα έργα σε πρώτη εκτέλεση συνθετών του 20ου αιώνα .Διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου στα Δημοτικά Ωδεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 17:36