Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 17:25

FILM MUSIC SHOW απο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Συνεργασία Δημοτικού Ωδείου & Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κυριακή 13 Απριλίου στις 8 το βράδυ

Αίθουσα Τέχνης Γενική είσοδος 5 €

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το ΔΗΠΕΘΕ συνεργάζονται για μια ακόμα φορά στη προσπάθεια να προσφέρουν στον πολιτισμό της πόλης μας. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει στο κοινό δύο παραστάσεις αφιερωμένες στη μουσική για τον κινηματογράφο (ελληνικό και ξένο), μια μονόπρακτη όπερα (La serva patrona, του G.B.Pergolesi), την όπερα στη σοφίτα (εμπνευσμένη από το Ολοκαύτωμα) και το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Προκόπιεφ.

Φέτος επανερχόμαστε στον κινηματογράφο και στις εξαίσιες μουσικές του, μετά από έξη χρόνια. Ο κόσμος της 7ης τέχνης έτσι κι αλλιώς είναι αχανής και η ενασχόληση μαζί του ποτέ δε φτάνει σ' ένα τέλος. Η συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου με τη διεύθυνση του νέου μαέστρου της Δημήτρη Κτιστάκη θα μας ταξιδέψει σε κόσμους φανταστικούς και πραγματικούς. Το οπτικό υλικό που επιμελήθηκε ο Νικόλαος Κέφαλος μαζί με τα κείμενα και τις αφηγήσεις του Γιάννη Καραχισαρίδη θα συνοδέψουν αυτό το ταξίδι.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από σημαντικές ταινίες και από εξέχοντες συνθέτες. «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών», «Οι πειρατές της Καραϊβικής», «Ο μονομάχος», «Φόρεστ Γκαμπ», Λώρενς της Αραβίας», «Ο τελευταίος των Μοϊκανών», «Ο Νονός», «Η λίστα του Σίντλερ», «Τζουράσικ Παρκ» είναι μερικά από τα θέματα που θ' ακουστούν. Πριν την έναρξη της παράστασης η μικρή συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου θα ερμηνεύσει μουσική από τον «Πόλεμο των Άστρων» και το τραγούδι του Σάιμον «Ο ήχος της σιωπής» (The sound of silence)

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλέφωνο: 24610-24062.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 17:38