Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 09:54

Αυλαία για το JazzFestival Κοζάνης. Βραδιές Jazz με κορυφαίους μουσικούς του κόσμου

Συναυλίες, σεμινάρια και jam sessions με τη συμμετοχή μουσικών από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ της Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης. Aντί τελετής έναρξης,

το βράδυ της πρώτης ημέρας σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στη διοργάνωση θα αυτοσχεδιάσει δημιουργικά μπροστά στο κοινό στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιο» (είσοδος ελεύθερη).Οι συναυλίες ξεκινούν επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου με το Act Up Trio των Χρήστου Γερμένογλου, Γιώτη Δαμιανίδη και Πέτρου Δαμιανίδη και το τζαζ δίδυμο «Diaplous» του συνθέτη, κιθαρίστα και ουτίστα Δημήτρη Μαχλή, με έδρα το Λος Αντζελες, και του Κώστα Αναστασιάδη (ντραμς).

Ακολουθούν στις 6 Σεπτεμβρίου το κουαρτέτο της κιθαρίστας Βάσως Δημητρίου (Μάξιμος Δράκος, Χάρης Χαραλάμπους, Καλλίστρατος Δρακόπουλος) και το σχήμα του καταξιωμένου συνθέτη και πιανίστα Hector Martignon από τη Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετέχουν ο διακεκριμένος βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, ο Παναγιώτης Ανδρέου (μπάσο) και ο Κουβανός ντράμερ Mauricio Herrera.

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, τη σκηνή καταλαμβάνουν η ερμηνεύτρια Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου πλαισιωμένη από το Apopsis Trio (Γιώργος Τζούκας, Λάκης Τζήμκας, Μανώλης Κουτσουνάνος) και αμέσως μετά σειρά έχουν ο Ισραηλινός κιθαρίστας και συνθέτης Lior Yekutieli, ο μπασίστας Γιώτης Κιουρτσόγλου και ο Ελβετός ντράμερ Marc Halbheer. Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλοί από τους προσκεκλημένους θα δώσουν σεμινάρια τζαζ και αυτοσχεδιασμού στην αίθουσα του Θεατροδρομίου, ενώ για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται ανοιχτό jam session με την μπάντα Hector Martignon's Foreign Affair.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και τον Δήμο Κοζάνης. Ωρα έναρξης συναυλιών 9 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο www.kozanijazzfestival.gr. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην αίθουσα τέχνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 13:15