Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 15:37

''Γεια σου, φίλε!'' Ανθολογία διηγημάτων για τη μετανάστευση: Για παιδιά και νέους

Το βιβλίο παρουσιάζεται σε εκδήλωση στην Κοζάνη

Στα πλαίσια των δράσεων για την 1 Μάη, η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση παιδικού βιβλίου με τίτλο «Γεια σου, φίλε!»
το Σάββατο 27/04/2013 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Εύη Κοντόρα, μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου, η οποία θα κάνει την παρουσίαση ενώ θα μας τιμήσει με την παρουσία της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος Μαιρίνη Στεφανίδη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: «ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΦΙΛΕ!»
Tο Δεκέμβρη του 2009 η «Σύγχρονη Εποχή» απευθύνθηκε σε «συγγραφείς και όχι μόνο», όπως χαρακτηριστικά έγραφε στην πρόσκληση, στα πλαίσια ενός διαγωνισμού παιδικού - νεανικού διηγήματος για τη μετανάστευση.
Η ανθολογία των 20 διηγημάτων με τον τίτλο «Γεια σου, φίλε!» υπήρξε αποτέλεσμα μιας προσεκτικής διαλογής κειμένων που συγκεντρώθηκαν ύστερα από αυτή την πρόσκληση.
Στα διηγήματα της συλλογής, μέσα από τις σύντομες ιστορίες γίνεται προσπάθεια να ψηλαφηθούν οι σύνθετες αιτίες της μετανάστευσης και της πολιτικής προσφυγιάς και σε αρκετές ιστορίες οι πραγματικές αιτίες διαχωρισμού και αντιπαλότητας μεταξύ των ανθρώπων.
Οι είκοσι ιστορίες διαδραματίζονται τόσο σε αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία. Πρωταγωνιστές τους είναι μικροί και μεγάλοι που αντιπροσωπεύουν διάφορους χαρακτήρες και συμπεριφορές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 13:43