Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 18:44

Θύελλα για τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Αποκάλυψε πού βρίσκεται και πού πάει σχολείο η 12χρονη θύμα μαστροπείας στον Κολωνό

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, παραβιάζοντας μάλιστα κάθε αρχή προστασίας

των προσωπικών δεδομένων αποκάλυψε το που βρίσκεται η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στην Κολωνό.

Μάλιστα η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο κατήγγειλε ότι η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη, είναι «ότι η πρόνοια στοχοποίησε το παιδί».

«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της».

Επίσης, κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού πως δέχεται η μικρή κατ’ οίκον διδασκαλία. «Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί».

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη. 

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, η Δόμνα Μιχαηλίδου, «στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο».

Επικαλούμενος μάλιστα τα όσα δήλωσε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο105,5, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι η κα Μιχαηλίδου με τοποθετήσεις της στη Βουλή, «είπε μια σειρά από ψέματα».

«Η πραγματικότητα είναι ότι το παιδί δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης, ότι δεν χορηγείται στο νοικοκυριό το ΚΕΑ (ΕΕΕ) και ότι για την εβδομαδιαία συνάντηση με ψυχολόγο είναι αναγκασμένη να διανύει απόσταση 100 χλμ» τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η επικοινωνιακή και ψηφοθηρική αντιμετώπιση θεμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων ευάλωτων και κακοποιημένων παιδιών, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα».

«Η πολιτική που υλοποιεί η κα Μιχαηλίδου, μέσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε νέα όξυνση της παιδικής φτώχειας. Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι ταυτόχρονα και αίτημα για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου παιδικής προστασίας», τονίζει ο ίδιος.

Νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεανώ Φωτίου η οποία χαρακτήρισε την τακτική της κας Μιχαηλίδου επικίνδυνη για τα παιδιά.

Παράλληλα κατηγόρησε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι ψεύδεται και ότι παραβιάζει συστηματικά, χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς, κάθε αρχή προστασίας των παιδιών με σκοπό να φιλοτεχνεί το επικοινωνιακό προφίλ της.

  • «Η κα Μιχαηλίδου δεν δίστασε προχτές, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με το πώς ζει σήμερα η 12χρονη από τον Κολωνό, να πει και πάλι ψέματα και να παραβιάσει για άλλη μια φορά κάθε αρχή προστασίας του παιδιού, προκειμένου να εμφανιστεί χτες με ανακοίνωση στα ΜΜΕ με τον ψευδή τίτλο: “Η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας”».

Η κα Φωτίου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η κα Μιχαηλίδου μάς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επικοινωνιακή προβολή της ίδιας. Για αυτό άλλωστε, δεν δίστασε να προσλάβει, με έξοδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (που διοικεί όλα τα δημόσια ιδρύματα της Αττικής) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή δύο φορέων που η ίδια εποπτεύει, εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο στο γραφείο της στο Υπουργείο για τις ανάγκες τής προσωπικής της επικοινωνιακής τακτικής. Και δεν διστάζει να εκθέτει ανενδοίαστα τα παιδιά, τα προσωπικά τους δεδομένα και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής στη διάρκεια εκδηλώσεων και ΠΗΓΗ: https://www.libre.gr/2023/01/18/thyella-gia-ti-domna-michailidoy-apokal/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 18:51