Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 20:41

Βρυξέλλες: Κλήση Καϊλή σε ανάκριση στο πλαίσιο ερευνών για διαφθορά. Συνελήφθη ο σύντροφός της- Εκτός ΠΑΣΟΚ με απόφαση Ανδρουλάκη

Η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή   EUROKINISSI Η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή EUROKINISSI

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των βελγικών αρχών στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκλήθη για ανάκριση, αν και η βελγική εφημερίδα μιλά για σύλληψη παρά τη βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή. Νωρίτερα το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μια υπόθεση που δημοσιοποίησαν η βελγική Le Soir και η φλαμανδική Knack, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερις συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα.

Η βελγική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, ο Ιταλός Pier-Antonio Panzeri, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (Ituc) Luca Visentini, καθώς και ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας βοηθός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθησαν και οι τέσσερις το πρωί.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρει η Le Soir, είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και έχει, φυσικά, ασυλία και ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί είναι μόνο εφόσον πιαστεί επ' αυτοφώρω.

ΠΗΓΗ: εφ συντακτών

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 21:05