Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:06

«Επιδιώκουμε την δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολείου για τα παιδιά με αναπηρία» τόνισε η Νίκη Κεραμέως από τα Γρεβενά (βιντεο- φωτο)

του Σπύρου Κουταβά

Με τις λέξεις «Σεβασμός, Κατανόηση, Συνεργασία» τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Γρεβενών, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική Πλατεία της πόλης.

Τα παιδιά θέλοντας να γιορτάσουν την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, κρέμασαν τα λέξεις στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο  που βρίσκεται στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης, ελπίζοντας ότι οι έννοιες τους που για αυτά είναι καθοριστικές για την ποιότητα της ζωής τους, με κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν κι όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Στο στόλισμα του δένδρου παραβρέθηκε και η υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως η οποία συνομίλησε με ορισμένα από τα παιδία των δύο σχολείων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

«Στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και μιλήσαμε για την σημασία της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της συνύπαρξης» δήλωσε η κ. Κεραμέως απευθύνοντας ευχαριστίες στα παιδιά «που με έκαναν κοινωνό αυτής της προσπάθειας».  Η κ. Κεραμέως ανέλυσε τους άξονες στους οποίες βασίζεται η πολιτική του υπουργείου της για την εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρίες και οι οποίοι είναι «η μέριμνα στο ανθρώπινο δυναμικό, η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού» λαμβάνοντας υπ΄οψιν τα είδη αναπηρίας των παιδιών και «ο άξονας της συμπερίληψης. «Η άμεση μεριμνά μας είναι πώς να βοηθήσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα να ανοίξει μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρίες δημιουργώντας ένα συμπεριληπτικό σχολείο» σημείωσε.

Η υπουργός παιδείας ανέφερε ότι η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνει με χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ο οδηγός ένταξης στην εκπαίδευση των παιδιών με Αναπηρίες ετοιμάζεται  σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε και σχολικές μονάδες όπως το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών όπου συζήτησε με το Σύλλογο διδασκόντων ενώ μπήκε σε 4 τάξεις και συνομίλησε με μαθητές της Β Λυκείου. Σε ερωτήσεις της υπουργού για τα θέματα του σχολείου, οι περισσότεροι μαθητές που έλαβαν το λόγο έθεσαν το θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής λέγοντας ότι «αδικεί τους πιο αδύναμους», ενώ κάποιο άλλοι ανέφεραν «το ζήτημα των επαγγελματικών προσόντων που έχουν οι απόφοιτοι των ιδιωτικών κολλεγίων που έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις σπουδές τους». Η υπουργός  απάντησε ότι από μετρήσεις που έχουν γίνει στο υπουργείο φαίνεται ότι «η ελάχιστη βάση εισαγωγής βοήθησε τους μαθητές μέσω μεγαλύτερης προσπάθειας να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους» ενώ για το θέμα των κολλεγίων τόνισε ότι «τα κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια κα ότι οι απόφοιτοι τους δεν απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τους αποφοίτους των Ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων». Τέλος οι μαθητές της Θεατρικής ομάδας του Λυκείου απεύθυναν πρόσκληση  στην υπουργό να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση που ετοιμάζουν με θέμα την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή  και  που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο μαθητικό θεατρικό Φεστιβάλ. Η διευθύντρια του Σχολείου στην ενημέρωση της στην υπουργό ανάφερε ότι το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών είναι ένα σχολείο με καλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, οι απόφοιτοί του έχουν 94 % επιτυχία στις εξετάσεις ενώ από παράδοση το σχολείο διαθέτει μια καλή θεατρική του ομάδα

Η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική οργάνωσης της ΝΔ στα Γρεβενά. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:53