Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:01

"Να προωθήσουμε τα κρασιά Αμυνταίου σε όλο τον κόσμο", τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου από τη Φλώρινα

Να γίνει η Φλώρινα σημείο αναφοράς στον ελληνικό οινικό χάρτη είναι η προτεραιότητα του υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση Οινοτουρισμού

που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Ipa «Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Όπως είπε, ο στόχος είναι να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους φημισμένους αμπελώνες του Αμυνταίου, που παράγουν κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) ανωτέρας ποιότητας, ώστε το κρασί της Φλώρινας να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί στην παγκόσμια αγορά.

«Θέλουμε το καλό Μακεδονικό κρασί να ρέει άφθονο στο αυλάκι της αγοράς με μεγαλύτερες πωλήσεις, κάθε φορά, στην παγκόσμια αγορά», τόνισε και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού μπορεί να συμβάλει στη μεταμόρφωση ολόκληρων περιοχών».

Ανέφερε, επίσης, ότι το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σκοπεύει να εφαρμόσει το πρόγραμμα Terra Vino σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, επιδιώκοντας την oινική ανάπτυξη, που με τη σειρά της μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο Φώτης Κιλιπίρης, καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επιλογή αρκετών παραγωγών στον πρωτογενή τομέα να μετατρέψουν τις παραδοσιακές τους καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων σε πρότυπους αμπελώνες, με την προσδοκία η επιλογή τους να προσφέρει ένα κερδοφόρο πόρο ανάπτυξης. Ο κ. Κιλιπίρης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός γαστρονομικού χαρτοφυλακίου που θα περιλαμβάνει υποδομές φιλοξενίας και εκπαίδευση με τη δημιουργία Master class και τη συμμετοχή των επισκεπτών σε δραστηριότητες του οινοποιείου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οινοποιοί, σεφ, επιχειρηματίες, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και η εκπρόσωπος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που είναι και ένας από τους εταίρους του προγράμματος.

 πηγη: απε μπε Σπ. Κουταβά

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:04