Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 19:05

Χατζηδάκης απο την Πτολεμαϊδα: Μαζί με τους κατοίκους θα συνδιαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα της περιοχής" Βίντεο

του Σπύρου Κουταβα

Μήνυμα για την επόμενη ημέρα της προετοιμασίας της μεταλιγνιτικής περιόδου έστειλε σε πολίτες και εργαζόμενους της ΔΕΗ που είχαν συγκεντρωθεί  με σημαίες και πανό

έξω από το εργοτάξιο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας Πτολεμαΐδα 5 που κατασκευάζεται στην περιοχή, έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.  «Μαζί θα προχωρήσουμε και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο πλαίσιο,  δεν ήρθαμε εδω να σας φέρουμε τις πλάκες της αλήθειας», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι  «ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, να έχετε υπομονή.» Ο υπουργός απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις  και προέτρεψε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου όπου θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στην μαντινάδα που του απήγγειλε ο γραμματέας του σωματείου Σπάρτακος Σάκης Μάστορας ότι « εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα  χάσουμε αυτή την μάχη, θα νικήσουμε και ότι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από την Πτολεμαΐδα» ο υπουργός απάντησε με το δικό του δύστυχο «ποτέ σου να μην λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί μπροστά πατείς και μπαίνεις στα παλάτια», εξηγώντας ότι «πρέπει κανείς να νοιάζεται για τους ανθρώπους, δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι αυταρχικά,  δικτατορικά και ερήμην της κοινωνίας».

Από το παρατηρητήριο της νέας μονάδας ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον  Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη για τις τεχνολογίες της νέας μονάδας, την απόδοση της, τις εκπομπές CO2 και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που έχει σε σχέση με άλλες μονάδες της ΔΕΗ. Ο κ. Κοπανάκης ενημέρωσε τον υπουργό ότι η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2021 και εκτός από τα 600 mw που θα προσφέρει στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας θα δίνει και 140 θερμικά mw στην Τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η νέα μονάδα να λειτουργήσει στο χρόνο που πρέπει και να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ανθρώπους της Πτολεμαΐδας και την τηλεθέρμανση της πόλης όταν αποσυρθούν οι παλιές μονάδες».

Στο εργοτάξιο της; 5ης μονάδας περίμεναν τον υπουργό εργαζόμενοι και συνδικαλιστές για να διαμαρτυρηθούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΔΕΗ για το κλείσιμο των μονάδων το 2023. Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ανακοίνωσε στον Κωστή Χατζηδάκη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει παράταση ως προς το χρόνο λειτουργίας των μονάδων ώστε η περιοχή να καταφέρει να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Νωρίτερα ο υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη και στελέχη της επιχείρησης, επισκέφτηκε το ορυχείο του Νοτίου πεδίου που είναι το μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων και ενημερώθηκε για την εξορυκτική  δραστηριότητα της επιχείρησης.  

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι «η παρουσία μας εδώ στο ορυχείο μας βοηθά να καταλάβουμε το πρόβλημα  καθώς και η επαφή με  τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό σε βοήθα να καταλάβεις τι γίνεται»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 19:13