Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 10:54

«Δεν θα κάνουμε λαϊκισμό όπως η ΝΔ, Θα βάλουμε πλάτη στην δημιουργία εθνικής γραμμής για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Κοζάνη

του Σπύρου Κουταβά

Σκληρή κριτική στο έργο διακυβέρνησης της ΝΔ άσκησε από την Κοζάνη  κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο  πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα της  Εγνατίας οδού τόνισε ότι ο υπουργός Κώστας Καραμανλής «προχώρησε στην κατάργηση του διαγωνισμού των ηλεκτρονικών διοδίων ύψους 400 εκ € για το οποίο δώσαμε μάχη και καταφέραμε να την κερδίσουμε με τους θεσμούς», ενώ την ιδία στιγμή προωθεί την λειτουργία σταθμών διοδίων «επιλογή που ικανοποιεί τις επιθυμίες των παραχωρησιούχων. Ξέραμε από την αρχή ότι οι παραχωρησιούχοι δεν επιθυμούσαν την καθιέρωση του ηλεκτρονικού διοδίου», σημείωσε ο  κ. Σπίρτζης και επεσήμανε ότι σε αυτό τον διαγωνισμό «διαπιστώσαμε όλως τυχαίως ότι υπήρχαν τρεις τεχνικού σύμβουλοι εκ των οποίων οι δύο συνδέονταν στενά με την ΝΔ όπως η εταιρία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου στην Τραμ ΑΕ και το νομικό γραφείο του κ. Φορτσάκη ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Μετρό της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός χωρίς να έχει την εισήγηση καμίας υπηρεσίας έδωσε χρονική παράταση τριών χρόνων στην εκτέλεση του  έργου, δίδοντας ταυτόχρονα και την τεχνική λύση ότι «πρέπει να φύγουν τα αρχαία από το συγκεκριμένο σημείο».

Έκανε λόγω για ξήλωμα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η ΝΔ προχώρησε σε αυτό το μέτρο με απαίτηση των θεσμών για να ικανοποιήσει επιχειρηματικούς κύκλους», ανέφερε την περίπτωση του ΟΤΕ όπου θέλουν να απολύσουν εργαζομένους για να προσλάβουν άλλους με 700 €  και προειδοποίησε ότι «κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσουν να κάνουν και στην ΔΕΗ».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνουμε πρώτοι την απολιγνιτοιποίηση το 2023 νωρίτερα από τους Γερμανούς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «πρώτοι κάνουμε και εργοστάσια φυσικού αερίου που θα τα πληρώσουμε σαν ΑΠΕ με μεγάλο κόστος για τον Έλληνα».

Τέλος αναφερόμενος στα Εθνικά θέματα  δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία δεν πρόκειται  να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση «δεν θα κάνουμε λαϊκισμό, ούτε θα καλέσουμε τους πολίτες σε πατριωτικό μέτωπο που δεν έχει κανένα αντίκρισμα» και κατέληξε λέγοντας ότι «θα βάλουμε πλάτη ώστε να δομηθεί η εθνική γραμμή  ότι με την Τουρκία έχουμε μια εκκρεμότητα τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και είναι το μόνο θέμα για το οποίο μπαρούμες να πάμε στην Χάγη».

Σήμερα ο κ. Σπίρτζης θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 12:02