Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 19:33

H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα με θεσμικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της αρμοδιοτήτων.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Θοδωρή Μαρδίρη και τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας κ. Ιωάννη Γκαμπούρα και Δευτεροβάθμιας κ. Βασιλική Βόντσα με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα επαρκούς κάλυψης των σχολείων με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Έπειτα, συναντήθηκε με την Ε.Λ.Μ.Ε. και τον Σύλλογο των Δασκάλων της Κοζάνης όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακά θέματα και ειδικότερα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αργότερα, συμμετείχε στη σύσκεψη της Περιφέρειας για τα ζητήματα του Τουρισμού όπου συμμετείχε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Θεοχάρης και ο Υφυπουργός κ. Κόνσολας. Στη συνέχεια, παρέστη στην ανοικτή εκδήλωση με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις συγκεκριμένες συναντήσεις η κ. Βέττα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης για τον κλάδο του τουρισμού, ζητώντας την συνέχισή τους και την επίσπευση των προσπαθειών των αρμοδίων φορέων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κοζάνη ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης ενός ειδικού περιφερειακού συνεδρίου για την αναβάθμιση του τουριστικού τομέα στην περιοχή.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η κ. Βέττα παρακολούθησε τον 3ο Ημιορεινό Αγώνα Λευκοπηγής όπου και βράβευσε τους συμμετέχοντες ενώ το βράδυ παρευρέθηκε στο Αντάμωμα στον Πολύλακκο  Νεάπολης.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η Βουλευτής συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον Αγώνα Δρόμου ΄΄Μνήμες Λιγνίτη΄΄ στην Πτολεμαΐδα τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την διαχρονική προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Κοζάνης και της Ελλάδας γενικότερα.

Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας που διοργανώθηκαν για να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Τέλος, το απόγευμα παρακολούθησε το Διεθνές Συνέδριο ΄΄50 χρόνια Θεωρίας τεκτονικών πλακών΄΄ στο Χρώμιο, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην αναγκαιότητα της προστασίας και της ανάδειξης με τη μορφή του Γεωλογικού Πάρκου των σημαντικών ευρημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, ευρήματα που έχουν απασχολήσει σε σημαντικό βαθμό την διεθνή επιστημονική κοινότητα η οποία τα αξιολογεί ως ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την αποτύπωση της γεωλογικής εξέλιξης στον πλανήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 14:14