Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 07:54

Ελ. Χατζηγεωργίου: "Δώσαμε το βάρος στα πολύ φτωχά λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη έμεινε να συμπιέζεται"

Στην σημασία των εκλογών της 7ης Ιουλίου για την χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε εκδήλωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Κάνοντας τον απολογισμό των επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, η κ. Χατζηγεωργίου αναγνώρισε πως το κόμμα της ηττήθηκε, και πως το αποτέλεσμα «δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προβλέψεις μας».

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις του μνημονίου στα μεσαία στρώματα, προχώρησε στην διαπίστωση ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν «δεν βελτιώσαμε τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας, δώσαμε το βάρος στα πολύ φτωχά λαϊκά στρώματα που ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, και η μεσαία τάξη έμεινε μετέωρη να συμπιέζεται».

«Στα χρόνια της κρίσης δεν είδαν τα ανάλογα οφέλη από εμάς» παραδέχθηκε η κ. Χατζηγεωργίου και υπογράμμισε ότι τα «αόρατα στρώματα» που κτυπήθηκαν περισσότερο κατά την διάρκεια της κρίσης «είδαν σημαντική στήριξη από τα μέτρα της κυβέρνησής μας, χωρίς όμως αυτά να φτάνουν. Το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων παραμένει στη μεσαία τάξη».

Ωστόσο, στην μάχη του Ιουλίου θα αντιπαρατεθούν δύο πολιτικά σχέδια, σημείωσε η υφυπουργός. Πρόκειται για το «ακραίο νεοφιλελεύθερο» σχέδιο της ΝΔ, και εκείνο του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας». Η ίδια κάλεσε τα μέλη του κόμματος να συζητήσουν με τους πολίτες τις κατακτήσεις της κυβέρνησης και το πρόγραμμά της για την επόμενη τετραετία. «Η μάχη είναι μπροστά μας, είμαστε έτοιμοι να την δώσουμε και θα την κερδίσουμε» κατέληξε η κ. Χατζηγεωργίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν στους δήμους και την Περιφέρεια με τους συνδυασμούς που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ κΟΥΤΑΒΑς