Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 20:05

ΚΟΖΑΝΗ: Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού και σύσκεψη στην περιφέρεια για θέματα της ΔΕΗ

του Σπύρου Κουταβα

Σύσκεψη  παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη,  του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Ρήγα, του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

από τις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας και του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Παρουσία των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί, απευθύνθηκε στο περιφερειάρχη λέγοντας ότι «όπου και πηγαίνω στην Ελλάδα όλοι μου λένε ότι ο Καρυπίδης τα έχει πάρει όλα»,  ο περιφερειάρχης του υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την έκπτωση του τιμολογίου του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι «το μέτρο της  μείωσης του τιμολογίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά όμως θέλει ακόμη δουλειά». Σχολιάζοντας το θέμα των επιπτώσεων της αποεπένδυσης της ΔΕΗ στην περιοχή που ετέθηκε από τον  περιφερειάρχη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία».

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στην οποίαν προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και εκπρόσωποι από το σωματείο Σπάρτακος. Εξερχόμενος της σύσκεψης ο Μανώλης Παναγιωτακης δήλωσε ότι παρουσία εκπροσώπων εργαζομένων και στελεχών της εταιρίας έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον πρωθυπουργό  και τόνισε ότι «η ΔΕΗ πάρα τα όσα  ακούγονται δεν κινδυνεύει. Είναι ένα  εθνικό κεφάλαιο για την χώρα, ειναι μια ισχυρότατη επιχείρηση» και ανέφερε ως παράδειγμα τις εργασίες κατασκευής της νεας μονάδας Πτολεμαϊδα5 που αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση της ΔΕΗ στην περιοχή.

Νωρίτερα την είσοδο της περιφέρειας τα μέλη και οι φίλοι του Σύριζα Κοζάνης επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό και ενόψει της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις  19 Μάϊου, ένα χορευτικό συγκρότημα από την Πτολεμαΐδα χόρεψε ένα πυρρίχιο χορό, του τραγουδησαν ένα ποντιακό δίστιχο «εσυ την χώρα κράτησες την δύσκολη την ώρα η  εχει πρωθυπουργό, εσένα θέλει τώρα»  ενώ στην συνέχεια οι η λυράρισα Χριστίνα Κυριακίδου τραγούδησε ποντιακούς σκοπούς.

πηγη: απε μπε

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 15:41