Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 09:09

Το ΚΚΕ για την εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Η ένταξη των ακινήτων στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων είναι ενάντια στις ανάγκες του λαού

Η κυβέρνηση προωθεί την ένταξη στο Υπερταμείο 234 ακινήτων από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας,

σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και αφορούν σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Η ένταξη όλων αυτών – ενδεικτικά –  των ακινήτων, από τις ΠΕ Κοζάνης (Δικαστικό Μέγαρο, Δημοτικός Κήπος, Διοικητήριο της Περιφέρειας κλπ.), Καστοριάς (Αρχοντικό Σκουτάρη, Μεντρεσές, Τελωνείο, εκτάσεις και κτίσμα του ΤΕΙ, γήπεδο στο Νταηλάκι, Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης κλπ.), Γρεβενών και Φλώρινας (εν ενεργεία Στρατόπεδο, Κολυμβητήριο, Αεροδρόμιο Αερολέσχης κλπ.), στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε προσχήματα περί «καλών και κακών» ή «περισσότερων και λιγότερων» ιδιωτικοποιήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις -με κάθε μορφή- γίνονται για ένα και μόνο λόγο: για να παραχωρηθούν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι αναγκασμένοι συνεχώς να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη

Όσο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στρατηγικά και στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο θα σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Στην ίδια ρότα κινούνται και οι δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση. Κανένας τους δεν αμφισβητεί την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της δημόσια περιουσίας, διαφωνούν μόνο στο ποιος θα το κάνει πιο αποτελεσματικά για το κεφάλαιο και με τις λιγότερες αντιδράσεις από το λαό.

Υπάρχει πλέον αρκετή πείρα για το που οδηγεί η οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης υποδομών και περιουσιών: νέα χαράτσια για την χρήση τους που πληρώνει ο λαός, παραπέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων από την μία, και εκτόξευση των κερδών των καπιταλιστών από την άλλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 09:15