Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 14:36

Το Vetonews ζήτησε την γνώμη των δέκα βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής. Τι αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης

Με αφορμή την τραγική εξέλιξη της φωτιάς στο Μάτι Αττικής όπου θρηνήσαμε πάνω απο 86 νεκρούς ζητήσαμε απο τους δέκα βουλευτές που εκπροσωπούν την Δυτική Μακεδονία στο Ελληνικό κοινοβούλιο

να απαντήσουν γραπτώς σε τέσσερα ερωτήματα του vetonews.gr. Δημοσιεύουμε κατά σειρά άφιξης στην σύνταξη του vetonews τις απαντήσεις του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιαννης Αντωνιαδη

Από την έως τώρα ενημέρωση που έχετε ένα ελεύθερο δικό σας σχόλιο για την πολύνεκρη τραγωδία στην Αττική

Ζήσαμε μία πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία. Θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά τη λύπη μου για τον άδικο χαμό δεκάδων συμπατριωτών και την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους οικείους τους.

Να υπενθυμίσω ότι κράτος υπάρχει για  να προστατεύει τις ζωές των πολιτών αλλά και τις περιουσίες τους. Εδώ δεν έγινε αυτό ούτε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις  π.χ. Μάνδρα  κλπ .

Απεδείχθη ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να διαχειριστούν σοβαρά εθνικές κρίσεις αυτού του μεγέθους. Έκανε 48 ώρες για να ψελλίσει κάποια αόριστα φωνήεντα.

Ο κ. Τσίπρας έχει απολέσει κάθε στοιχείο σεβασμού και εμπιστοσύνης από το λαό. Επικρατούν τα ψέματα  και η ανικανότητα . Δεν  προσπαθούν να διαχειριστούν τις κατά καιρούς κρίσεις αλλά τους ενδιαφέρει  να διαχειριστούν την ελεγχόμενη πληροφόρηση των πολιτών για τις κρίσεις.

Κατά την γνώμη σας, υπάρχουν πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες για την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο 87 ανθρώπων και που, στην Πυροσβεστική, την αστυνομία, την πολιτική προστασία η και στον πολιτικό προϊστάμενο τους κ. Τόσκα

Σίγουρα υπάρχουν πολιτικές και ενδεχομένως υπηρεσιακές ευθύνες. Για τις υπηρεσιακές ευθύνες πρέπει να μας ενημερώσει η αρμόδια πολιτική ηγεσία και αν υπάρχουν  έπρεπε ήδη να έχουν παραιτήσει τις ηγεσίες τους π.χ. Στην Πυροσβεστική και άλλες.

Για να μην έχει γίνει αυτό σημαίνει ότι οι  υπηρεσίες προφανώς έκαναν αυτό που  έπρεπε αλλά οι πολιτικές ηγεσίες έκαναν άλλα από τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων (π.χ. άρνηση εκκένωσης της περιοχής).

Σοβαρότατες πολιτικές  ευθύνες και όχι μόνο έχουν οι κκ. Τσίπρας ,Τόσκας , Σκουρλέτης, Δούρου και ο Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση την πληροφόρηση που διαθέτετε ως βουλευτές, στην σύσκεψη που έγινε το βράδυ στο κέντρο επιχειρήσεων υπό τον πρωθυπουργό οι επιτελείς και ο αρμόδιος υπουργός γνώριζαν η όχι ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί στο σημείο της πυρκαγιάς; Και εάν το γνώριζαν πιστεύεται ότι το απέκρυψαν από τον πρωθυπουργό;

Καταρχάς επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Άλλα λέει ο κ. Πολάκης άλλα ο κ. Κουρουμπλής , άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η απόλυτη προσωποποίηση του ψέματος και της ανικανότητας .

 Ήδη από τις 7.10 από το λιμενικό και όχι μόνο γνώριζαν για νεκρούς και έπαιξαν θέατρο(ποιος τολμάει να κρύψει από τον πρωθυπουργό την ύπαρξη νεκρών;).Είναι σοβαρές οι ευθύνες τους ως προς την ενημέρωση των πολιτών, πολύ περισσότερες οι ευθύνες όμως ως προς τη διαχείριση της κρίσης, την λάθος εκτίμηση στις κρίσιμες στιγμές  και τις κάκιστες αντιδράσεις τους.

Αναφέρετε επιγραμματικά τι πρέπει να αλλάξει κατά την γνώμη σας στην πρόληψη και την πολιτική προστασία για να μην θρηνούμε θύματα από φωτιές η πλημμύρες

Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

1)Πρέπει να οριστεί ένας  συντονιστής, υπεύθυνος (πολιτικός παράγοντας )για τη διαχείριση των κρίσεων. Όλα να φτάνουν  σ’αυτόν και να ξεκινούν απ’αυτόν.

2)Ισχυροποίηση και  λειτουργία των θεσμών.

3)Αποτίμηση της κατάστασης μετά από κάθε κρίση, αξιολόγηση των στελεχών και απονομή ευσήμων ή ποινών ανάλογα με θετική ή αρνητική έκβαση.

4)Ασκήσεις ετοιμότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

5)Πρόληψη καταστάσεων ( το  σημαντικότερο).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 09:52