Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 08:00

Κούλογλου: Η επίλυση του Μακεδονικού θα βοηθήσει και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

«Στις Βρυξέλλες υπάρχει αναμονή για μια θετική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων  η οποία θα αναβαθμίσει πολύ την διεθνή εικόνα της χώρας μας και θα βοηθήσει την οικονομία της», σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του

 στον RealFm.  «Οι Ευρωπαίοι θέλουν πολύ να λυθεί το πρόβλημα και για γεωπολιτικούς λόγους, για να εμποδίσουν την Τουρκία και την Ρωσία να κάνουν παιχνίδι στην περιοχή. Επίσης, η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, που κρατά χρόνια, θα βοηθήσει και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος και για την μετάβαση στην μετάμνημονιακή εποχή», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η υποβάθμιση της χώρας «που  τελικώς οδήγησε στην χρεοκοπία, ξεκίνησε το 1992, την εποχή που αντί να γίνουμε ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια γίναμε μέρος του προβλήματος, επειδή ο κ. Σαμαράς επέλεξε να κάνει πολιτική καριέρα πατριδοκαπηλώντας», σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου. Τα ερωτήματα που τίθενται σήμερα είναι απλά: «Εμάς μας συμφέρει μια χώρα στα βόρειά μας που να είναι σταθερή ή ασταθής; Εάν η ΠΔΓΜ δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την είχαμε εφεύρει, διότι διαφορετικά θα είχαμε να κάνουμε πιθανώς μια μεγάλη Σερβία, μια μεγάλη Αλβανία ή μια μεγάλη Βουλγαρία. Τώρα έχουμε μια χώρα ασθενή που κοιτάει προς εμάς. Είναι λοιπόν εθνικό συμφέρον να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να κλείσουν οι εκκρεμότητες, ειδικά όταν η Τουρκία κάνει επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο».  

Αναφορικά με πιθανά εμπόδια που μπορεί να θέσει το Βερολίνο στην μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «οι πολιτικοί που κυβερνούν την Γερμανία και την ΕΕ είναι κοντόφθαλμοι και ξηλώνουν μια προς μια τις προτάσεις του Μακρόν για την τραπεζική ενοποίηση ή για τον κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης».  Αν και η ελληνική περίπτωση είναι πιο απλή και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους, το Βερολίνο δυσκολεύεται να το πουλήσει στην κοινή γνώμη. «Δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι δίνουν τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων για τους Έλληνες 'που δεν δουλεύουν’ και όλα τα στερεότυπα. Όμως η δυσκολία αυτή είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας που έκαναν τα γερμανικά ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια  με τη συμφωνία των πολιτικών και τώρα τους γυρνά μπούμερανγκ. Είναι ένα μπούμερανγκ όμως που χτυπά περισσότερο το κεφάλι της Ελλάδας παρά της Μέρκελ». 

Ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε ωστόσο ότι έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται άρθρα, όπως αυτό του γερμανικού περιοδικού Stern, που επισημαίνουν ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε ένα ευρώ. «Κατά αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αλλάξουν την άποψη της κοινής γνώμης και να την πείσουν ότι η Γερμανία κέρδισε δισεκατομμύρια από την ελληνική κρίση, και δεν πλήρωσε τίποτα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής. 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/rKjkimzesvI

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 08:02