Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 20:19

Κ. Μητσοτάκης στους κατοίκους των Αναργύρων: "Η Ελληνική πολιτεία δε θα σας ξεχάσει"

του Σπύρου Κουταβα

Είμαστε εδώ και αναλαμβάνουμε ενώπιό σας την δέσμευση ότι η Ελληνική πολιτεία δε θα σας ξεχάσει και ότι οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως η τροπολογία του 2011 και το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που είχε ετοιμάσει η

προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα ξεχαστούν δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στους Ανάργυρους Αμυνταίου που έχει πληγεί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Μιλώντας ενώπιον των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του χωριού ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε μικροπολιτική στο πρόβλημα των κατοίκων» και θα αναζητήσουμε κάθε δυνατή λύση στο πρόβλημα των Αναργύρων. «Δεν είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε δάφνες μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα σας και θα συνεννοηθούμε με καλή πρόθεση και καλή διάθεση με την κυβέρνηση  για να βρούμε την καλύτερη λύση».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σημείωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προώθηση του προβλήματος των Αναργύρων αλλά καυτηρίασε την στάση της που υπό την πίεση του γεγονότος της μεγάλης καταστροφής, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί οταν επί δυόμιση χρόνια ενώ είχε στα χέρια της το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την μετέγκαταστασής του οικισμού που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτα.

Ανέφερε ότι το κόμμα του θα επιμένει στη  διερεύνηση των αιτιών της κατολίσθησης με την καλύτερη αντικειμενικότητα  «για να είμαστε είμαστε απολύτως  σίγουροι για ότι έχει συμβεί ώστε να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν».

Δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του κόμματος του εστιάζεται «στο πως θα ξαναλειτουργήσει το ορυχείο και πως θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων της περιοχής που είναι εξαρτημένη από το λιγνίτη».

«Θέλουμε μια ΔΕΗ ισχυρή που να μπορεί να επιβιώσει σένα περιβάλλον  που σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού και αγοράς αλλάζει διαρκώς» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας παρότι θέλουμε η ΔΕΗ να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική  «έχουμε αμφιβολίες εάν οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Τ/Θ του Αμυνταίου που καλύπτει τις ανάγκες 10.000 ανθρώπων στον Δήμο και τα δημοτικά διαμερίσματα, ζητώντας να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή λειτουργίας της από τον ομώνυμο Ατμοηλεκτρικό σταθμό της περιοχής που τροφοδοτείται με την σειρά του από  λιγνίτη του  ορυχείου που υπέστη την μεγάλη καταστροφή. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε σχόλιο κατοίκου του χωριού που του θύμισε ότι ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης «ήταν ο πολιτικός που άφησε την σφραγίδα του στο πρώτο έργο Τ/Θ στην Ελλάδα που έγινε στην Πτολεμαΐδα» λέγοντας ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής της πόλης.

Στο διάλογο που ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε στους κατοίκους των Αναργύρων ότι η περιοχή και τα χωριά της Π. Ε. Κοζάνης του είναι γνώριμα από τις προσπάθειες που έκανε από το 2008 για την λύση αντίστοιχων προβλημάτων όπως των Αναργύρων, άφησε αιχμές στους υπεύθυνους που διαχειρίστηκαν το πρόβλημα σημειώνοντας ότι «είναι σύνηθες στην χώρα μας να αφήνουμε το χρόνο να περνά χωρίς να δίνουμε στην ώρα που πρέπει τις αναγκαίες λύσεις με αποτέλεσμα στο τέλος να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις κατεπείγοντος όπως έγινε με το δικό σας το χωριό».

Σχολιάζοντας τα παράπονα ενός νέου επιχειρηματία που διατηρεί εκτάσεις με καλλιέργειες φυτών μύρτιλων που εξάγει σε αγορές τις Ευρώπης τόνισε ότι «είναι χρέος να στηρίξουμε την συνέχιση της λειτουργίας καθώς και την παραγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων που δείχνουν στην ουσία το δρόμο που πρέπει να διαλέξει ο πρωτογενής τομέας».  

Τέλος κάλεσε τους κατοίκους να μην χάσουν το κουράγιο τους, να κοιτάξουν  μπροστά με αισιοδοξία και ότι «θα κάμουμε όλοι ότι περνά από το χέρι μας για να ξανακτίσετε τις ζωές σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την γειτονιά των Αναργύρων που τα σπίτια των κατοίκων έχουν  πληγεί περισσότερο, αφού βρίσκονται μόλις διακόσια μέτρα από το μέτωπο της κατολίσθησης.  Συνομίλησε με τους ηλικιωμένους κατοίκους που βρήκε να κάθονται στις αυλές τους, ενώ μια παρέα γυναικών του χωριού του προσφέραν  τοπικό τσίπουρο λιχουδιές της περιοχής. και

Νωρίτερα σε συνάντηση που έγινε στο διοικητήριο του Ορυχείου Αμυνταίου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΛΚΔΜ Στέφανο Παλαβό και από την Όλγα Κουρίδου της Γενικής διεύθυνσης Ορυχείων της ΔΕΗ για τις συνθήκες όπου έγινε η κατολίσθηση και τις άμεσες ενέργειες της ΔΕΗ  για την επόμενη ημέρα. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Κώστας Δόλογλου, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ από την Δυτική Μακεδονία και ο Γραμματέας Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ βουλευτής Λ. Αυγενάκης.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 20:22