Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 10:26

Θλιβερό θέαμα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν τον Π. Καμμένο που αναφέρεται απαξιωτικά στο πρόσωπο του Φιλέλληνα ιστορικού Χανς Ρίχτερ (βιντεο)

 του Σπύρου Κουταβα

Δεν πρόκειται για τρυκ της τηλεόρασης της βουλής αλλά για μια πραγματικότητα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους λιγοστούς

των ΑΝΕΛ χειροκροτούν θερμά τον Εθνολαϊκιστή ακροδεξιών απόψεων υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο που κλείνει την ομιλία του με μια πρωτοφανή αναφορά για την υπόθεση του φιλέλληνα Γερμανου ιστορικού και Καθηγητή Χαιντς Ρίχτερ που δικάζεται αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο της Κρήτης . Tο βίντεο από την ομιλία στο 26 min.

Ο καθηγητής ιστορίας Χαιντς Ρίχτερ γνωστός φιλέλληνας, έχει κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του μιλά άπταιστα την ελληνική Γλώσσα τιμήθηκε  με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2000, εξέδωσε 67 μονογραφίες για τη μελέτη του ελληνισμού, ενώ εκδίδει από το 1994 το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό «Thetis» με θέματα διεπιστημονικής προσέγγισης του ελληνικού κόσμου από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Σήμερα  δικάζεται στο Ρέθυμνο στα πλαίσια των εδαφίων του αντιρατσιστικού νόμου γιατί στο βιβλίο του που έχει εκδώσει και παρουσιάστηκε και στην Κρήτη στα πλαίσια της επιστημονικής του προσέγγισης αμφισβητεί ορισμένες από τις δικές μας βεβαιότητας για την στάση των κρητικών στην μάχη της Κρήτης.

Η Αριστερά η ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια οπόσο μπορούμε να θυμηθούμε στο μακρύ παρελθόν έχει δείξει  πρωτοφανή ευαισθησία στα θέματα που αγγίζουν την ελευθερία του λόγου της επιστημονικής έκφρασης, των αντίθετων απόψεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα στα μάτια των πολιτών λόγου αυτής της ευαίσθητης στάσης της ορισμένες φορές χαρακτηριζόταν και ως αιρετική αριστερά. Κιόμως αυτή η αριστερά, η ριζοσπαστική η τα υπολείμματα της όποιας αιρετικής μορφής έχουν απομείνει,  χειροκροτούσε θερμώς εντός του κοινοβουλίου τον εκφραστή του ακροδεξιού εθνολαικιστικού λόγου  που στο φινάλε της ομιλίας του αναφέρθηκε περιφρονητικά για τον φιλέλληνα ιστορικό που αμφισβήτησε στα πλαίσια της επιστήμης και της έρευνας του τις δικές μας εθνικές βεβαιότητες.

Θλιβερό θέαμα  των ''παλαμάκηδων'' βουλευτών της αριστεράς.  Νοιώθει κανείς απαγοήτευση που η κυβερνώσα ριζοσπαστική αριστερά με τους διορισμένους βουλευτές της  χάνει και τις τελευταίες ικμάδες ευαισθησίας. Που γίνεται περισσότερο προνομιακός συνομιλητής των παπάδων, που εξασκείται εντόνως στα θρησκευτικά  συντηρητικά θεωρήματα, που συμμετέχει σε στρατοπεδικού χαρακτήρα και αισθητικής γιορτές και σχόλες.

Το θλιβερό της ως άνω διαπίστωσης είναι οτι πολλοί απο αυτούς φαίνεται να το απολαμβάνουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 11:10