Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 15:40

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΜαζική και αποδοτική ήταν η χθεσινή Γενική συνέλευση της Οικολογικής Κίνησης. Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο κατέθεσε τον Απολογισμό της διετούς θητείας του, τον Οικονομικό απολογισμό και τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας. Μετά από γόνιμη συζήτηση το σώμα ενέκρινε τα πεπραγμένα και αποφάσισε την πιο αποτελεσματική στήριξη του νέου Δ.Σ, το οποίο καλείται να δώσει συνέχεια σε μια επιτυχημένη πορεία 23 χρόνων της Κίνησης. Ο πρόεδρος Λαζαρος Τσικριτζής, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δίνοντας τέλος στη δεκαετή συνεχή παρουσία του στο τιμόνι της Κίνησης.

Το νέο Δ.Σ, στο οποίο θα συμμετέχει ως απλό μέλος και ο κ. Τσικριτζής για μια μεταβατική περίοδο, είναι το εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο
  1. Ιωαννίδης Λευτέρης
  2. Κουκουμπέσης Σάκης
  3. Μπλιαχούτας Δημήτρης
  4. Ρήγας Αντώνης
  5. Σιουστη Ελένη
  6. Τσανακτσίδης Δημήτρης 
  7. Τσικριτζής Λάζος
 alt
Εξελεγκτική Επιτροπή 
  1. Παπαδόπουλος Ζήνων
  2. Παγκαρλιώτα Έλσα
  3. Χατζημανώλη Κατερίνα

Στα πλαίσια του νέου κανονισμού λειτουργίας θα εκλεγεί από το νέο Δ.Σ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ (στη θέση του προέδρου) και θα κατανεμηθούν περισσότερες αρμοδιότητες στα μέλη, ώστε να αυξηθεί η συλλογικότητα και να μειωθεί ο φόρτος που επωμίζονταν ο εκάστοτε πρόεδρος της Κίνησης. Στα πλαίσια αυτά συστήθηκαν και οι εξής δύο Επιτροπές:

α) Ενέργεια και κλιμ. αλλαγή / περιβ. επιπτώσεις από ΔΕΗ,

β) Φύση – άγρια ζωή – πράσινο- αστικό περιβάλλον.

Τέλος επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά τα κριτήρια διαχείρισης των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και κυρίως η ποιότητα της δουλειάς, η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων, η διαφανής οικονομική διαχείριση, η συνεργασία και η συνεχής επαφή με τις τοπικές κοινωνίες.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η διατήρηση του εθελοντικού χαρακτήρα της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης. Για το λόγο αυτό εξακολουθεί να ισχύει όπως και πρώτα ο εξής μόνιμος και απαράβατος όρος: τα μέλη του Δ.Σ έχουν μεν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, αλλά δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από προγράμματα παραμένοντας στην κατηγορία των εθελοντών

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 16:32