Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 16:09

''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'' ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

το πρωτοσελιδο αποκλειστικο δημοσιευμα του ΕΛ. ΤΥΠΟΥΗ Απόρρητη Μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας ρίχνει φώς στην απαράδεκτη κατάσταση του κατακερματισμού των υπηρεσιών υγείας, την τεράστια σπατάλη πόρων για να συντηρείτε ενα σύστημα που κατά κύριο λόγο επιβαρύνει μόνο τον πολίτη, με τους χαμένους πόρους απο την φορολογία και φυσικά τον ασθενή που δεν ξέρει πού και ποιόν να πρωτοπληρώσει. Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην Δυτική Μακεδονία με τα πέντε νοσοκομεία αλλά υπάρχει και ειδική αναφορά για τα δύο νοσοκομεία του Νομού σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα.


 Στην απόρρητη μελέτη η Σχολή δημόσιας υγείας επισημαίνει ότι ''θα πρέπει άμεσα η κεντρική διοίκηση να εξετάσει τη δημιουργία ενός νοσοκομειακού συμπλέγματος,  μεταξύ των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, Γιαννιτσών και Έδεσσας, ενώ στην περίπτωση των Γρεβενών το νοσοκομείο θα πρέπει να αναπτυχθεί σε συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης". Πρόκειται για σημαντική διαπίστωση αφού υπογράφεται πλέον από αρμόδια επιστημονικά στελέχη του χώρου της υγείας. Οι ειδικοί επιστήμονες δεν λένε τίποτα διαφορετικό από αυτό που ορισμένοι απο τους βουλευτές φώναζαν εδω και καιρό και που ορισμένα μέσα ενημέρωσης ειχαν αναδείξει ως βασικό θέμα εξω και πέρα απο κάθε τοπικισμό που καλλιεργούν συγκεκριμένοι απο το τοπικό πολιτικό σύστημα.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 18:46