Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 06:36

ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΑ

altτου ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ
Εργολάβους, εργολήπτες, πολιτικούς, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αεριτζήδες διοικητές των ΔΕΚΟ, αποτυχημένους πολιτευτές που έγιναν σε μια νύκτα manager στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ακόμη και αργόσχολους δημοσιογράφους που αντί να είναι στο γραφείο της υπηρεσίας τους προσφέρουν τον ιδρώτα τους στη δουλίτσα της επαρχίας η του κέντρου, που εξασφαλίστηκε χάριν των πολιτικών γνωριμιών. Όλους λοιπόν αυτούς τους "τάισε" κατά καιρούς το δημόσιο ταμείο και μάλιστα πλουσιοπάροχα.
 
 Σήμερα πολλοί εξ αυτών η έτρεξαν με τα ''τέσσερα'' στο γκισέ της εφορίας για την περαίωση ή σφυρίζουν αδιάφορα νομίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε διακοπές. Γιατί αναφέρω τα παραπάνω;
 
 Πριν από δυο ημέρες οι εργολήπτες δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωση τους στον τύπο ζητούσαν από την πολιτεία να του εξοφλήσει 30 εκ € από οφειλές του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Δηλαδή έργα που εκτέλεσαν σε δήμους και νομαρχίες της Περιφέρειας. Μάλιστα σημειώνουν στο τέλος ότι θα πρέπει να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα με το νόμιμο τόκο. Καταρχήν έχουν απόλυτο δίκιο και πρέπει να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Αλλά ας διατυπώσουμε και ορισμένες δεύτερες σκέψεις, κάποιες  απ’αυτές που καταθέτουν απλοί πολίτες στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους.
Η χώρα βρίσκεται στο προ-στάδιο της ρύθμισης του χρέους, έτσι τουλάχιστον διαπιστώνουν ξένοι οικονομικοί αναλυτές σε σοβαρά οικονομικά ένθετα.
Εάν λοιπόν η χώρα οδεύει προς την ρύθμισης των χρεών της στο εξωτερικό γιατί να μην το κάνει και στο εσωτερικό; Την τελευταία 15ετια τα έργα που εκτέλεσαν  οι εγχώριου εργολήπτες στην δυτική Μακεδονία ξεπερνούν το 1 δις €.
Επίσης πολλά εξ’αυτών η πολιτεία λόγο κακοτεχνιών παραλείψεων και απαράδεκτων προδιαγραφών η πολιτεία αναγκάστηκε να τα επιδιορθώσει η να τα ανακατασκευάσει. Δηλαδή επιπλέον κόστος. Τότε δανειζόταν και πλήρωνε τα καμώματα των εργοληπτών. Σήμερα κύριοι εργολήπτες απλά το ταμείο είναι στεγνό, άδειο και πολύ περισσότερο, είναι μείον.

Η κυβέρνηση με το έτσι θέλω προχώρησε σε ρύθμιση (όχι χρεών) των αμοιβών των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή έγινε η αρχή με τους εργαζόμενους μήπως θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια σε άλλες επαγγελματικές ομάδες; Δηλαδή να υπάρξει δεύτερη πράξη, με ρύθμιση των οφειλών του κράτους - δηλαδή όλων υμών - στους εγχώριους μικρούς η μεγάλους εργολήπτες;  Δεν είναι ρεαλιστικό κύριοι εργολήπτες-εργολάβοι να προχωρήσετε  αυτοβούλως οι ίδιοι σε αυτό το μέτρο; Έτσι! ως φόρο τιμής, για την ανάμνηση των «παχέων» αγελάδων του παρελθόντος.  
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 20:28