Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 14:10

Πρωταγωνιστές σε Κοζάνη και Δ. Μακεδονία

altΤων ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ - ΣΠ. ΚΟΥΤΑΒΑ
Αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα έβγαλε η κάλπη στο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης (και Αιανής), που πάει στο β' γύρο μεταξύ του Λάζαρου Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά) και της Αννας Νανοπούλου (Ν.Δ.).
Το νέο δημοτικό συμβούλιο του διευρυμένου Δήμου Κοζάνης αποτελείται από 41 μέλη, εκ των οποίων τα 25 θα πάρει ο συνδυασμός που θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο και 12 ο ηττημένος.
Δύο συμβούλους εκλέγει ο συνδυασμός του ..
Γιάννη Μητσιάκου (ΚΚΕ) και από έναν οι συνδυασμοί του Λευτέρη Ιωαννίδη (ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι) και του Κώστα Πουτακίδη (ανεξάρτητου).
Πρωταγωνίστριες όμως ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος είναι δύο γυναίκες δημοτικοί συμβούλοι, από το συνδυασμό του Λ. Μαλούτα, που έκαναν τους υπόλοιπους να... βλέπουν την πλάτη τους.

Πρόκειται για τη 40χρονη Νούλα Τουμπουλίδου (2.428) -ηλεκτρολόγο-μηχανικό που εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2002 και είναι μητέρα δυο παιδιών- και την 33χρονη Νικολέτα Μπουμπονάρη (1.703), δικηγόρο -πρωτοεκλεγμένη και αυτή το 2002. Την τελευταία τετραετία ήταν αντιδήμαρχος. Οι δύο γυναίκες κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα για το διευρυμένο Δήμο Κοζάνης και άφησαν πίσω τους βαριά ονόματα του συνδυασμού τους που είχαν συνδέσει την ενασχόλησή τους με τα κοινά με την παρουσία του Π. Κουκουλόπουλου.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αντιθέτως στις εκλογές για την περιφέρεια δεν εκλέγονται σε κάθε περίπτωση -ακόμη και να νικήσει στο δεύτερο γύρο ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαϊορδανίδη (ΠΑΣΟΚ)- οι πρώην δήμαρχοι Αλέξανδρος Μουρατίδης και Ιωάννης Τσικτουρίδης, ενώ χαμηλά στον πίνακα κατάταξης βρέθηκε και ο βετεράνος Γιάννης Παγούνης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί το τρίποντο που έβαλε ο Β. Κούτσιανος, στο συνδυασμό του κ. Παπαϊορδανίδη. Πρόκειται για ένα νέο παιδί που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, ήρθε δεύτερος περιφερειακός σύμβουλος και θα λάβει θέση στα έδρανα του νεοσύστατου θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Θετική έκπληξη έκανε και η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, νομαρχιακή σύμβουλος και υπάλληλος του ΟΑΕΔ, που κατέλαβε την πρώτη θέση.
πηγη: enet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010 11:26