Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 02:59

Η ΚΑΛΠΗ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Νιaltκήτρια η αποχή με ποσοστό 40%. Η κάλπη απέτρεψε τις πρόωρες εκλογές. Γ. Δημαράς: παραιτούμαι απο βουλευτής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μοιράζονται απο πέντε περιφέρειες ενω μάχη στήθος με στήθος γινεται σε τρείς περιφέρειες της χώρας.
Με τη φράση, «από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας» ο πρωθυπουργός με δήλωσή του λίγο μετά τις 23:00 απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές. Στις περιφερειακές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε καθαρά πέντε περιφέρειες ενώ μπορεί να τις αυξήσει καθώς σε τρεις περιφέρειες -Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου- η μάχη κρίνεται στο νήμα. Στην περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός κέρδισε τη μάχη του πρώτου γύρου ενώ ο Γιάννης Δημαράς,..
ο οποίος μένει τελικώς εκτός δεύτερου γύρου, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Νικήτρια και η αποχή καθώς τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν προσήλθαν στις κάλπες.

“Η προσπάθειά μας να αλλάξουμε τη χώρα θα συνεχιστεί. Γι' αυτή την αλλαγή μας έφερε ο λαός στην εξουσία έναν χρόνο πριν και σήμερα επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή θέλει και σήμερα” δήλωσε ο πρωθυπουργός λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ απομακρύνοντας έτσι οριστικά το ενδεχόμενο να προκηρυχτούν πρόωρα εθνικές εκλογές. “Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, και μένουμε προσηλωμένοι στους στόχους” πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε προβληματισμένος από τα υψηλά ποσοστά αποχής. “Κάνουμε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς” τόνισε για να συμπληρώσει: “η συμμετοχή και μάλιστα η δημιουργική είναι και προϋπόθεση για να φτιάξουμε μια καλύτερη και βιώσιμη Ελλάδα”. Για την εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με κριτήριο την ικανότητα των υποψηφίων.

Ικανοποιημένος ο Αντώνης Σαμαρά
ς
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε την πολιτική του μνημονίου. “Με το εκβιαστικό του μήνυμα, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερει να εξασφαλίσει τη λευκή επιταγή που ζητούσε” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκμηδενίσει τη διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ μέσα σε έναν χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές του 2009. “Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προέκυψαν μηνύματα για όλους. Μόνο που εμείς έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας και ακούμε” κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Μοιρασμένες εμφανίζονται αυτή τη στιγμή οι 13 περιφέρειες ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς τα δύο κόμματα κερδίζουν από πέντε, ενώ σε τρεις το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται καθαρά στην Αττική, την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ η ΝΔ στην Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στα Ιόνια Νησιά και στη Κεντρική Μακεδονία.

Μάχη για τον τελικό νικητή γίνεται στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία η εκτίμηση αποτελέσματος, εμφανίζει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, στην Πελοπόννησο, όπου προηγείται με βραχεία κεφαλή ο Π. Τατούλης, και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου το αποτέλεσμα αλλάζει συνεχώς.

Σχετικά με τους δήμους, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ενώ η ΝΔ κερδίζει τους δήμους Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο και Βόλο.

Εν τω μεταξύ, εκτιμάται ότι σε περίπου 90 δήμους δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, καθώς οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν από την πρώτη Κυριακή πάνω από το 50%.
ΠΗΓΗ: vetonews-enet.gr