Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 17:18

Τον Πρ. Παυλόπουλο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ΠΟΤΑΜΙ προτείνει τον Ν. Αλιβιζάτο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας,

όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.

Οπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, η επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία.

«Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχή και από τη Βουλή.

Η ονομαστική ψηφορορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη, στις 19:30. Σε αυτή, την πρώτη ψηφοφορία, απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ

Την στήριξη των ΑΝΕΛ στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ «όποιος και αν είναι αυτός», για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, παράλληλα με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματός του.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κατόπιν ομόφωνης πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, αποφάσισε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου.

Στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή απέναντι στους δανειστές.

Το έθνος ενωμένο με μία φωνή πρέπει να προχωρήσει στο αύριο».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν ψηφίζει Πρ. Παυλόπουλο και θα προτείνει τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Ποιος είναι Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα. Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και απο το 2000 μέχρι σήμερα στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ.

Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

ΠΗΓΗ:Καθημερινη

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 17:30