Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 13:11

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ»

alt«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, απαιτείται μια σεισμική αλλαγή στον τρόπο που σχεδιάζεται και υλοποιείται η κεντρική πολιτική της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί το μοντέλο του υπερσυγκεντρωτισμού , το οποίο ευθύνεται για πολλές από τις παθογένειες της, οι οποίες έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της και, κυρίως, στην πραγματική οικονομία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ Κανάλι 1 του Πειραιά, όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που μπορεί να φέρει η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ τόσο στο διοικητικό όσο και στο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας.

«Όπως αποδείχτηκε και άλλες φορές κατά το παρελθόν», επεσήμανε ο βουλευτής, «οι δομές από μόνες τους δεν μπορούν να παράξουν αποτελέσματα αν δεν συνοδευτούν από τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις που θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο. Ο Πρωθυπουργός, στην ιστορική του ομιλία στις 2 Μαρτίου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε επακριβώς τη σημερινή εικόνα της χώρας, ονομάζοντας τα πραγματικά προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Παράλληλα, έθεσε και τις προτεραιότητες που βάζει η σημερινή Κυβέρνηση, οι οποίες δεν μπορεί να είναι άλλες απ΄ την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, το οποίο επί σειρά ετών κινήθηκε γύρω απ΄ τη λογική του αφόρητου συγκεντρωτισμού, πλούτου και ανθρώπινου δυναμικού, που έχει οδηγήσει τη χώρα εντός των περίκλειστων τειχών της Αθήνας, όπου σήμερα συγκεντρώνεται πάνω απ΄ το 40% του πληθυσμού και πάνω απ΄ το 70% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας.

Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι μια ευκαιρία για τη φυγή προς το μέλλον, αλλά η νέα διοικητική δομή από μόνη της δεν θα μπορέσει να μας οδηγήσει πουθενά αν δεν τη στηρίξουμε με την παραγωγή νέων ιδεών και την κεντρική πολιτική απόφαση να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο στα νέα σχήματα που δημιουργεί, για να απελευθερωθούν οι δυνάμεις που υπάρχουν στην ελληνική περιφέρεια και που σήμερα ασφυκτιούν απ΄ την ύπαρξη μιας υπερσυγκεντρωτικής κεντρικής διοίκησης».        

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 13:14