Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 14:25

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

alt«Κυβερνητική θέση είναι αυτή που εκφράζεται δια στόματος κας Υπουργού»

Αυτός ήταν ο βασικός άξονας της συνέντευξης που παρέθεσε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό στις 27/7/10. Από την Παρασκευή που άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα δημοσιεύματα αναφέροντας πως η τρίτη δόση του δανείου του ΔΝΤ εξαρτάται από την πώληση του 40% των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκίνησε, σε συνεργασία με τα συνδικάτα, να ενημερώνει του συναδέλφους του κυβερνητικούς, βουλευτές και υπουργούς, μεταφέροντας καθαρά το μήνυμα: « να μη διανοηθούν ».

«Εδώ και δέκα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης της ενέργειας στην Ελλάδα, ένα είναι το ζητούμενο : πώς θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας, έτσι ώστε να μπουν στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας οι ιδιώτες».

Ο βουλευτής, τόνισε πως άλλο είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και άλλο η απελευθέρωση της ενέργειας. Ορισμένοι πιστεύουν, πως πρέπει να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί η κιλοβατώρα, προκειμένου οι επενδυτές να μπορούν να παράγουν !. Υπάρχουν κοιτάσματα λιγνίτη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες (Δράμα, Ελασσόνα) και να βγάλουν ανταγωνιστική τιμή με τον λιγνίτη της ΔΕΗ, η οποία, σημειωτέον, δεν επιδοτείται από πουθενά ως ανώνυμος εταιρεία που είναι πλέον.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  δεν επέτρεψαν τη ΔΕΗ να υλοποιήσει ούτε καν το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων αλλά ούτε και το στοιχειώδες επενδυτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της απελευθέρωσης, έχοντας στόχο την απαξίωση της Επιχείρησης, έτσι ώστε κάποια στιγμή αναγκαστικά να παράγει πανάκριβο ρεύμα δίνοντας την ευκαιρία στους ανταγωνιστές ιδιώτες να «μπουν πανηγυρικά » στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Όλο αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με τα συμφέροντα της περιοχής. Απαξίωση της ΔΕΗ σημαίνει απαξίωση της περιοχής»

«Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο κος Κουκουλόπουλος.

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που πιέζονται να αποδεχθούν ή πιστεύουν στην άποψη της πώλησης των μονάδων, καλά θα κάνουν να μας ακούσουν».

«Η απαξίωση της ΔΕΗ με την μέθοδο του διπλασιασμού ή τριπλασιασμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, εάν υλοποιηθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο απέναντι στην τοπική κοινωνία, αλλά απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να μη το επιτρέψουμε αυτό».

Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά  πως είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (συνδικάτα, πολιτικοί, στελέχη) έτσι ώστε να υπάρξει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης. Ο ίδιος έχει αναλάβει να ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς και  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 23:41