Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 16:15

Κοζάνη: Τρία Ηλεκτρικά οχήματα στο δημοτικό στόλο του δήμου Κοζάνης

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ταυτόχρονη χρήση των ΑΠΕ εισέρχεται ο δήμος Κοζάνης. Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα που αγοράσθηκαν πρόσφατα από τον δήμο με χρηματοδότηση από το ταμείο του Τοπικού πόρου ανάπτυξης, θα ενταχθούν στο στόλο των

αυτοκινήτων των υπηρεσιών του διευρύνοντας το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου σε μια περιοχή που έχει δεχθεί ήδη έντονες πιέσεις εξαιτίας της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ.

 Για την φόρτιση των 3 ηλεκτρικών οχημάτων ο δήμος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ανέπτυξε έναν αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης στο χώρο του αμαξοστασίου που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση των οχημάτων με σκοπό να συμβάλει στην οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σταθμός φόρτισης αποτελείται από 3 φορτιστές που κατασκεύασε το ΤΕΙ και έναν ταχυφορτιστή ισχύος 7,2kW. Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι 8KW και η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται σε μπαταρίες

Στην συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται ότι το υβριδικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα χρησιμοποιείται από το Εργαστήριο του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

               Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε ο δήμος «μπαίνει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι το μέλλον στα αυτοκίνητα και στις μετακινήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον». Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο Δήμο και στην περιοχή».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Κοζάνης διαθέτει εμπειρία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης εξ αιτίας της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Green emotion» το 2014  όπου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τον δήμο Αθηναίων,  εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 8 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα ενώ για δύο χρόνια οι υπηρεσίες του δήμου χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους δύο ηλεκτρικά οχήματα που φόρτιζαν σε σταθμούς της πόλης.  

Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η σταδιακή αντικατάσταση του δημοτικού στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, στην οποία ανήκουν και οι 8 σταθμοί φόρτισης που είναι ήδη εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, γίνεται προσπάθεια να μπορούν  να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|ΣΚΟΥΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 16:19