Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 10:57

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΤην Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τις Πρέσπες αναμένεται να επισκεφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του VETO η κα Μπιρμπίλη θα καταφθάσει στην περιοχή 1η του μήνα και θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων του λεγόμενου Τριγώνου των Πρεπών.

Θα συναντηθεί με τους ομολόγους της FYROM και Αλβανίας και η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, την προστασία των λιμνών και την διασυνοριακή συνεργασία. Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συναντηθεί με τους ομολόγους του πριν από ένα μήνα στον Άγιο Γερμανό για τα ίδια θέματα.

Η παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή καθώς εκτός από τα προβλήματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμνών και τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν, θα ακούσει και από πρώτο χέρι τα «καυτά» ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα και αφορούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κατασκευή της μονάδας 2 στη Μελίτη και η εκκρεμότητα που υπάρχει με το ορυχείο της Βεύης αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο τις πρώτης επαφής που θα επιδιώξουν να έχουν με την αρμόδια υπουργό συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής. Δεν αποκλείεται όμως κατά την διήμερη παραμονή της υπουργού στην περιοχή να υπάρξει και μια συνολική ενημέρωση για όλα τα θέματα ενέργειας που απασχολούν το ενεργειακό λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 11:03