Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 08:07

Διεθνής αναγνώριση της Enel Green Power, για βιώσιμη ανάπτυξη και εταιρική διακυβέρνηση σε θέματα περιβάλλοντος.

Η Enel Green Power, μέλος του Ομίλου Enel, έλαβε χθες κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Sustainability Performance Directory» την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η τεχνική αξιολόγηση από το QualityNet Foundation εξέτασε κυρίως τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί η εταιρεία στη χώρα, την ανάπτυξη διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη και τον τρόπο δημοσιοποίησης των μη χρηματοοικονομικών στοιχείων. 

«Η Enel Green Power ηγείται παγκοσμίως της ενεργειακής μετάβασης και πρωτοπορεί σε θέματα βιωσιμότητας. Ήδη από το 2019 οι δεσμεύσεις του Ομίλου κατά της κλιματικής αλλαγής και οι πρακτικές που ενσωματώνουμε στη λειτουργία μας είναι εναρμονισμένες με τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, ενώ πρόσφατα ανακοινώσαμε την επίσπευση κατά μια δεκαετία του πλάνου για πλήρη απανθρακοποίηση. Στοχεύουμε σε μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040», δήλωσε σχετικά ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power. «Η συγκεκριμένη διάκριση επιβεβαιώνει την πράσινη στρατηγική μας και στην Ελλάδα. Σήμερα, αναπτύσσουμε ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων που βασίζεται σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων Α.Π.Ε ισχύος 1.7 GW, το οποίο περιλαμβάνει αιολικά, φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης με Α.Π.Ε. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο συμβάλλουμε στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά ενισχύουμε και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω των καινοτόμων δράσεων που υλοποιούμε, οι οποίες ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον».

Γενικότερα, ο φάκελος αξιολόγησης περιλάμβανε τον κώδικα δεοντολογίας για τους προμηθευτές/συνεργάτες,  το ειδικό σύστημα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας, το οποίο διασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια σε όλο το φάσμα των συναλλαγών, και την «πράσινη κάρτα» για τους συνεργαζόμενους εργολάβους που αφορά στην εκπαίδευση και την πιστοποίηση κατανόησης των διαδικασιών Υγείας και Ασφάλειας της εταιρίας. Ακόμη, το πρωτοπόρο πρόγραμμα λειτουργίας και παρακολούθησης ταϊστρών για αρπακτικά πτηνά, το οποίο συμβάλλει στην προστασία της ορνιθοπανίδας στις περιοχές των αιολικών πάρκων, αλλά και τον βραβευμένο αγώνα ορεινής ποδηλασίας του πανελληνίου πρωταθλήματος στη συστοιχία των αιολικών πάρκων του Καφηρέα και στον Καστανόλογγο, το δάσος των υπεραιωνόβιων καστανιών στη Νότια Εύβοια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 08:11