Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 19:39

Ξαφνική ένταση για την λίμνη Βεγορίτιδα- Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ και ο Αγροτικός σύλλογος Αμυνταίου μιλούν για αποκλεισμούς φορέων σε συζήτηση αρμόδιας επιτροπής της βουλής

H δήλωση του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στις 10:30 πμ σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρόκειται να συνεδριάσει η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής με θέμα την προστασία της Λίμνης Βεγγορίτιδας. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε

ότι από τους προσκεκλημένους φορείς απουσιάζουν οι κατεξοχήν ενδιαφερόμενοι, αυτοί που ζουν στην περιοχή και εξαρτώνται από την ύπαρξη της λίμνης σε μεγάλο βαθμό ως προς τη δουλειά τους, δηλαδή οι αγρότες της περιοχής και ο εκπρόσωπός τους, ο αγροτικός σύλλογος της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου. Είναι αυτοί που έχουν έννομο και ουσιαστικό συμφέρον από την ύπαρξη της Λίμνης. Είναι αυτοί που μεριμνούν  για να είναι ζωντανή η Λίμνη Βεγγορίτιδα και που έχουν κάθε δικαίωμα να παρευρίσκονται και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Από πότε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ναός της δημοκρατίας της χώρας κλείνει την πόρτα στους πολίτες του με τη διαδικασία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» της κας Κατερίνας Ιγγλέζη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής, η οποία πιστεύει ότι η εν λόγω Επιτροπή και η Βουλή ανήκουν στην απόλυτη δικαιοδοσία της; Η αυταρχική νοοτροπία που επιδεικνύει η κα Ιγγλέζη, αποτελεί προσβολή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα δημοκρατικά ήθη που το χαρακτηρίζουν και προκαλεί τεράστια οικολογική και οικονομική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Νομού Φλώρινας. Η κα Ιγγλέζη έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το συγκεκριμένο θέμα και παρόλα αυτά αρνείται επιμόνως τη συμμετοχή του αγροτικού συλλόγου της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου. Η κα Κατερίνα Ιγγλέζη οφείλει να παραιτηθεί άμεσα από πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής γιατί ή ανεπαρκής παρουσία της στη θέση αυτή προκαλεί ζημιά στον τόπο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Συνεδρίαση  της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος  με θέμα «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής»

Κύριε Υπουργέ,

          Στις 22 Νοεμβρίου 2017 έλαβα πρόσκληση ως πρόεδρος

του Αγροτικού Συλλόγου της Περιοχής Αμυνταίου να παρευρίσκομαι στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στις 28/11/2017 (αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, πολιτικούς φορείς, τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας με 3 εκπροσώπους και τον Αγροτικό Σύλλογο Αμυνταίου μ’έναν εκπρόσωπο) με θέμα «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής»

          Την επόμενη ημέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Γραμματέα της Βουλής η οποία χωρίς αιτιολογία με ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να βρίσκομαι στην επιτροπή ως εκπρόσωπος Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου. Στη νέα πρόσκληση που αναρτήθηκε συνέχισαν να είναι τα ίδια μέλη και ο Σύλλογος Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας με 3 εκπροσώπους .     

          Είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό σ΄ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας να μη συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής Αμυνταίου και να αποσιωπάται η φωνή των αγροτών όταν η λίμνη εδώ και πέντε χρόνια δημιουργεί βάλτους, σε εκτάσεις με ετήσιες πολυετείς αλλά και καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων, καθώς και υποδομών εκατομμυρίων ευρώ που έχουν υλοποιηθεί από τους αγρότες και από το κράτος.  

          Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να υπάρχει και η θέση των παραγωγών της περιοχής μας για την σταθεροποίηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας σε επίπεδα τέτοια, ώστε και λίμνη να έχουμε αλλά και οι αγρότες να μπορούν να δουλεύουν τα χωράφια τους.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 19:50