Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 23:33

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ Λεωνίδας Μπόμπολας για τον Σταθάκη και το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων

Χαιρετίζοντας την σημερινή εκδήλωση, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, όπως και όλους όσους μας τιμούν σήμερα: τους εκπροσώπους της πολιτείας, της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των χρηματοδοτών, των φορέων της δυτικής Mακεδονίας και πολλών συνεργατών και φίλων που βρίσκονται σήμερα μαζί μας. 

Σας καλωσορίζω και εγώ στα εγκαίνια ενός έργου ιδιαίτερου και ξεχωριστού από πολλές πλευρές. Πρόκειται για το πρώτο Ολοκληρωμένο Έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ελλάδα, και το πρώτο Έργο Διαχείρισης Απορριμμάτων που υλοποιήθηκε με Σύμπραξη του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Είναι ένα έργο για το οποίο, σε αντίθεση με την μακρόχρονη ενταξιακή και διαγωνιστική διαδικασία του,  εξασφαλίστηκε έγκαιρα η χρηματοδότηση, υπογράφηκε, αδειοδοτήθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε  μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, χωρίς ούτε μια ημέρα καθυστέρηση, και εδώ και 25 ημέρες λειτουργεί απρόσκοπτα υποδεχόμενο καθημερινά το σύνολο των σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στην επιτυχία αυτή συντέλεσαν πολλοί παράγοντες, σε κάθε περίπτωση όμως καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξαν η ισχυρή τεχνογνωσία που εισήγαγε στο Έργο ο όμιλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τόσο τεχνολογικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ όσο και διαχειριστικά στην διασφάλιση της χρηματοδότησης και στην διαχείριση συμβάσεων παραχώρησης μέσω της εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ .

 Ουσιαστική συνεισφορά στην επιτυχία αυτή είχε επίσης και η Αναθέτουσα Αρχή ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., η οποία μας έδωσε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε το Έργο σε ένα περιφερειακό σύστημα άρτια οργανωμένο, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια και άριστη συνεργασία.

Αξιοσημείωτο στοιχείο για το έργο αποτελεί και ο χρόνος υπογραφής του και διασφάλισης της χρηματοδότησης. Μόλις λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls, εν μέσω ανεπανάληπτης αναταραχής και δυσπιστίας για την Ελληνική Οικονομία, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επένδυσε σχεδόν 17 εκατ. ευρώ σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το περιβάλλον και εξασφάλισε δανεισμό πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Ένα Έργο που υλοποιήθηκε αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους, σε περίοδο επενδυτικής ξηρασίας. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει κινδύνους, επενδύει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα κόντρα στην κρίση, κατασκευάζει και λειτουργεί Υποδομές δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι πιστεύει στο μέλλον της χώρας μας.

 

Η παρουσία της ΗΛΕΚΤΩΡ στο έργο αποτέλεσε εξαρχής μια τεχνολογική «εγγύηση», δεδομένου ότι η ΗΛΕΚΤΩΡ  συγκεράζει πλέον την εμπειρία πολλών ετών σε σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία έργων διαχείρισης απορριμμάτων. Δημιουργεί έτσι Ελληνική Τεχνογνωσία συνδυάζοντας καινοτόμες εφαρμογές και μοντέρνες τεχνολογίες, τεχνογνωσία δοκιμασμένη και ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά. Με αυτήν την τεχνογνωσία σχεδιάστηκε αυτό το σύγχρονο και τεχνολογικά σύνθετο έργο, από Έλληνες Μηχανικούς, ,με απόλυτη επιτυχία, αφού δεν υπήρξε καμία απόκλιση από τους υψηλούς περιβαλλοντολογικούς στόχους της Σύμβασης.

 

Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπορεί και εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη διαχείριση απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας στους πολίτες της μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, πέραν από θέμα υψίστης σημασίας και δημόσιας υγείας, είναι δείγμα πολιτισμού, δείκτης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ευσυνειδησίας και  αποτελεί ζήτημα μέγιστης σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες, με άμεσο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

 

 

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας, που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για περισσότερο από 2 χρόνια τώρα, ώστε να μπορεί η Δυτική Μακεδονία να απολαμβάνει υποδομές μοναδικές για την χώρα.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω για τον Γιώργο Σταθάκη, που σαν Υπουργός Οικονομίας  στήριξε το Έργο στα πρώτα του βήματα, όταν αρκετές φωνές αντίδρασης αντηχούσαν στο παρασκήνιο και σαν Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος μας τιμά σήμερα με την παρουσία του και την εγκαινίαση του Έργου.

 

Ευχόμαστε η Δυτική Μακεδονία να αποτελέσει παράδειγμα, και να ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες της Πολιτείας, ώστε γρήγορα να ωριμάσουν και άλλα αντίστοιχα αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 23:43