Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 20:45

Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση των οικισμών στα λιγνιτορυχεία

altΣτο νομοσχέδιο για την Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται σύντομα στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται η διάταξη για την μετεγκατάσταση των κατοίκων δύο οικισμών της Κοζάνης και της Φλώρινας αναφέρει το ΥΠΕΚΑ. Παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα που είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων, το σχέδιο νόμου θα δίνει διορία οκτώ χρόνων στη ΔΕΗ για τη σύνταξη μελέτης για την μετεγκατάσταση των κατοίκων.

Πρόκειται για αίτημα που υπάρχει εδώ και χρόνια από τους κατοίκους των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας.

Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων έχει υποβαθμιστεί λόγω της δραστηριότητας των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ η οποία επιβαρύνει, την γη, τα σπίτια τους αλλά και την προσωπική τους υγεία.

Παρόλα τα παραπάνω προβλήματα, η σχετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, δίνει στη ΔΕΗ διορία οκτώ χρόνων για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης. Όπως αναφέρει "σε εύλογο χρονικό διάστημα" το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα οκτώ χρόνια θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών. Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, τις τεχνικές λύσεις και τον προϋπολογισμό του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η μέριμνα για την μετεγκατάσταση των κατοίκων είχε εξαγγελθεί και από τον πρωθυπουργό.

Το κόστος της μετεγκατάστασης θα βαρύνει ισόποσα την ΔΕΗ και το Δημόσιο.Αναλόγως, οι εκτάσεις που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα μεταβιβατούν κατά 50% στη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά 50% στο Ελληνικό Δημόσιο.
πηγη: enet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 20:50