Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 23:33

Ερώτηση του Γ. Κασαπίδη για την παροχή θερμικής ενέργειας στη Δ.Ε.ΤΗ.Π από ΤΗ Δ.Ε.Η.

altΤον προβληματισμό του για την τροφοδοσία με θερμική ενέργεια του συστήματος τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας εκφράζει ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.
Με ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κα. Μπιρμπίλη, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και είναι άκρως ανησυχητική.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρει ότι οριστική λύση στο πρόβλημα θα αποτελέσει η σύνδεση του συστήματος με τον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ τονίζει ότι τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του εν λόγο έργου είναι η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην κατασκευή νέας εγκατάστασης εντός της μονάδας του ΑΗΣ.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
κα Τίνα Μπιρμπίλη

Θέμα: Ανεπαρκής παροχή θερμικής ενέργειας στη Δ.Ε.ΤΗ.Πτολεμαΐδας από Δ.Ε.Η.

Μόνιμη πλέον κατάσταση αποτελεί για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας η προβληματική τροφοδοσία με θερμική ενέργεια της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, από τη μονάδα III του Α.Η.Σ. Πτολεμαΐδας.
Συγκεκριμένα, παρόλο που η Δ.Ε.Η. υποχρεούται βάσει σύμβασης να παρέχει θερμική ενέργεια ύψους 50MW, για την περίοδο κατανάλωσης 2009-2010 έχουν καταγράφει τα παρακάτω στοιχεία:
• Παροχή περισσότερων από 40MW μόνο 3 από τις 204 ημέρες λειτουργίας
• Από 35MW ως 40MW μόνο 8 από τις 204 ημέρες λειτουργίας
• Από 30MW ως 35MW μόνο 48 από τις 204 ημέρες λειτουργίας

Η παροχή στα όρια της ζήτησης θερμικής ενέργειας έχει επανειλημμένα επιβάλει τη χρήση του λέβητα αιχμής, με άμεσες οικολογικές για το περιβάλλον και οικονομικές για την Δ.Ε.ΤΗ.Π. και τους πολίτες, εν ακολουθία, συνέπειες, λόγω της καύσης πετρελαίου.
Παρά τις επανειλημμένες πιέσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Πτολεμαΐδας προς τους αρμόδιους της Δ.Ε.Η. α.ε. και παρά τις υποσχέσεις για αποκατάσταση του προβλήματος, αυτό δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό.
Και ενώ η σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με τον Α.Η.Σ. Καρδιάς αποτελεί αναμφισβήτητα την οριστική λύση του προβλήματος, δεδομένου ότι εξασφαλίζονται 100ΜW παρεχόμενης θερμικής ενέργειας, έντονο προβληματισμό δημιουργεί στην τοπική κοινωνία η παρατηρούμενη κωλυσιεργία.
Επειδή, βάσει των προγραμματικών κυβερνητικών εξαγγελιών, η πράσινη πολιτική και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αποτελούν προτεραιότητα,
Επειδή είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και κατά συνέπεια η ενεργειακή κατανάλωση είναι αυξημένη,
Επειδή το μέρος των εργασιών που υποχρεούται να φέρει εις πέρας η Δ.Ε.ΤΗ.Π., στο πλαίσιο σύνδεσης της Τηλεθέρμανσης με τον Α.Η.Σ. Καρδιάς, έχει ήδη αποπερατωθεί,
Επειδή για την ολοκλήρωση του έργου απαιτείται η επίσπευση των εργασιών νέας εγκατάστασης εντός της μονάδας του Α.Η.Σ. Καρδιάς,


Ερωτάται η Υπουργός:

1. Ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση του δίκαιου αιτήματος των πολιτών της Πτολεμαΐδας;
2. Προτίθεται να προβεί σε συντόμευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να αρχίσουν κατεπειγόντως οι απαραίτητες εργασίες;




Αθήνα,22-12-2010 Ο ερωτών βουλευτής


Γεώργιος Κασαπίδης
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 00:01