Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 15:51

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

altΤου Σπυρου Κουταβά
Με την υπ’αριθμό 252/2010 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, δικαιώνει την ΔΕΗ στην υπόθεση του αγροτεμαχίου της Μαυροπηγής.
Το δικαστήριο επί της ουσίας έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της νομικής υπηρεσίας της ΔΕΗ και η αποζημίωση του αγροτεμαχίου του κ. Μήτρου θα γίνει..
ανά στρέμμα και όχι με την τιμή ανά δένδρο που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του. Μάλιστα οι τιμές της αποζημίωσης δεν διαφέρουν από την τελευταία απαλλοτρίωση που έγινε το 2007 στην κτηματική περιοχή της Μαυροπηγής.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση και σχολιάζεται από τους νομικούς κύκλους της περιοχής είναι ότι το δικαστήριο «διατάσσει την αποβολή των εγκατεστημένων στις απαλλοτριούμενες εκτάσεις προσώπων, ως και κάθε άλλου τρίτου έλκοντος δικαιώματα από αυτούς, με τον όρο της προηγούμενης κατάθεσης της αποζημίωσης που καθορίζεται με την παρούσα απόφαση». Πράγμα που σημαίνει ότι η ΔΕΗ από την στιγμή που καταθέσει τα χρήματα που καθορίστηκαν στο δικαιούχο και δημοσιευθεί η απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως θεωρείται ότι «έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση». Έτσι δεν θα χρειασθεί να γίνει νέο δικαστήριο για την αποβολή του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου. Είναι η πρώτη φορά που σε απόφαση απαλλοτρίωσης έχουμε ταυτόχρονα και απόφαση αποβολής με την προϋπόθεση ότι θα κατατεθούν τα χρήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 16:29