Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 19:24

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

altΜε το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί αν χρειαστούν επιπλέον κονδύλια, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, δράσεις για την πράσινη ανάπτυξη σε στρατιωτικές μονάδες ανά τη χώρα. Το πρωί η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευ. Βενιζέλος υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνο με το οποίο θα προωθηθούν ενέργειες με στόχο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις να είναι λιγότερο ενεργοβόρες και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν έργα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μικρών αιολικών πάρκων σε στρατόπεδα, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης, αλλά και για τη μείωση της κατανάλωσης νερού κατά 25% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Επιπλέον, θα καταγραφεί η ενεργειακή ταυτότητα όλων των κτιρίων στα στρατόπεδα της χώρας, και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε πρότυπο Πράσινο Νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση εκτάσεων παλαιών στρατοπέδων που βρίσκονται μέσα στις πόλεις (αλλά και όσων εκτάσεων «απελευθερωθούν» μετά τη μεταφορά των μονάδων σε άλλους χώρους), ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές από κοινού με τους νέους τοπικούς άρχοντες.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 14:29