Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 17:52

ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

altΗ ομάδα φοιτητών ΑRT (Aristotle Racing Team) του Α.Π.Θ. συνέχισε για άλλη μία χρονιά την παράδοση, που τη θέλει να επιστρέφει με διακρίσεις από τους διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες που συμμετέχει. Το Ειδικό Τρόπαιο πιο φιλικής ομάδας κέρδισε στο διαγωνισμό Formula SAE Italy στην πίστα Ricardo Paletti (Ρικάρντο Παλέτι), στο Varano de’ Melegari (Βαράνο ντε Μελεγκάρι) της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2010.

Η ομάδα των φοιτητών του Α.Π.Θ. κέρδισε με την άψογη συμπεριφορά της, την εκτίμηση τόσο των κριτών όσο και των μελών όλων των υπόλοιπων ομάδων που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό με το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο που ο σχεδιασμός και η κατασκευή έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Α.Π.Θ. βοήθησε την αντίστοιχη Ινδική ομάδα από το πανεπιστήμιο RV του Bangalore καθώς και τη Γερμανική του Aachen να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο, κάτι που η πρώτη προσπαθεί ανεπιτυχώς τα τελευταία 5 χρόνια.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Την πρώτη και δεύτερη ημέρα η ομάδα του Α.Π.Θ. ολοκλήρωσε με επιτυχία το λεπτομερή τεχνικό έλεγχο και τις στατικές δοκιμασίες του κόστους, του σχεδιασμού και της εμπορικής παρουσίασης. Την τρίτη μέρα η ομάδα βρέθηκε στην 14 θέση σε σύνολο 52 συμμετεχόντων και στόχος ήταν να πετύχει την τέταρτη και τελευταία μέρα ακόμα καλύτερη θέση, αλλά δυστυχώς μια ατυχία της στέρησε τον τερματισμό στον αγώνα αντοχής και μαζί αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ωστόσο με 405 βαθμούς ολοκλήρωσε την προσπάθεια στην 24η θέση, συγκεντρώνοντας πολύ καλή βαθμολογία τόσο στα στατικά όσο και στα δυναμικά αγωνίσματα της επιτάχυνσης και του κατατακτήριου γύρου.

Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή το καλοκαίρι του 2011 σε περισσότερους αγώνες καθώς και η εισαγωγή νέων μελών στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Α.Π.Θ. τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας τις διεθνείς διακρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: www.formulasae.meng.auth.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010 14:43