Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 18:50

Η άποψη της εκπαιδευτικού για το περιστατικό ρατσιστικού λόγου στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Την δική της εκδοχή για το περιστατικό ρατσιστικού λόγου με μαθήτρια του σχολείου έδωσε η εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Η εκπαιδευτικός με ειδικότητα Γυμναστή που εμπλέκεται στο περιστατικό, μιλώντας στο vetonews ανάφερε, ότι το όλο επεισόδιο έγινε στην ώρα της Γυμναστικής στην αυλή του σχολείου.  

«Πριν προλάβω να πάρω απουσίες ήρθε η μαθήτρια και μου ζήτησε την άδεια να πάρει την μπάλα για παίξει μπάσκετ με άλλους συμμαθητές της». 

Εξήγησε, ότι τα παιδιά στην 3η τάξης του Λυκείου επιλέγουν μόνα τους το άθλημα που θέλουν να κάνουν κατά την διάρκεια του μαθήματος.

«Της απάντησα ότι το άθλημα χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και προθέρμανση». Εξήγησε ότι είναι κάτι που πιστεύει ότι πρέπει να γίνεται πριν κάποιος ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ η κάτι άλλο, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί που αυτήν την περίοδο των εξετάσεων είναι ανεπιθύμητοι για όλα τα παιδιά.

«Κι ενώ ξεκινήσαμε ασκήσεις προθέρμανσης με όλα τα παιδιά η μαθήτρια κάποια στιγμή φάνηκε να αποχωρεί από το μάθημα και της ζήτησα τον λόγο. Τότε μου απάντησε ότι ‘’δεν έχει καλή φυσική κατάσταση’’  και φεύγοντας εξαγριωμένη μου ανέφερε ‘’είστε εσείς διευθύντρια που θα μου απαγορεύσετε να παίξω μπάσκετ’’; δηλώντας ότι θα ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου».

Όπως αναφέρει, την επομένη ημέρα ενημέρωσε και ίδια τον διευθυντή του σχολείου για το περιστατικό  ενώ συνομίλησε  και με την μαθήτρια εξηγώντας της ότι «η πρόθεση μου ήταν και μόνο να σε προστατεύσω και όχι να σου κανω οποιαδήποτε άλλο κακό».

Η εκπαιδευτικός μίλησε με πολύ καλά λόγια για την μαθήτριά της, ανέφερε ότι συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του σχολείου και αποκάλυψε ότι της είχε μεγάλη εκτίμηση ως καθηγήτρια και όπως της είπε «την ενόχλησε που έκανα τέτοια αναφορά μπροστά σε όλους τους συμμαθητές της».  Η εκπαιδευτικός δήλωσε ότι νοιώθει συγκλονισμένη όχι μόνο από την διάσταση που έλαβε το περιστατικό, αλλά και από το γεγονός ότι «έγινα η αιτία αυτό το παιδί, το οποίο μπορεί να νοιώθει ότι έχει κάποια κιλά, εγώ να της τα κάνω ακόμη πιο βαριά και είμαι πολύ στενοχωρημένη γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο».

 Τέλος τόνισε  ότι «ήταν λάθος μου που δεν βρήκα αμέσως, την ίδια ημέρα, να της μιλήσω, να της εξηγήσω τις προθέσεις μου» ενώ διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους  ότι «το συγκεκριμένο  περιστατικό με τις αναφορές για ρατσιστικό λόγο δεν με αντιπροσωπεύει δεν ταιριάζει με την στάση της προσωπικής και επαγγελματικής μου ζωής». Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει  ότι έχει εργαστεί πάνω σε προγράμματα και πρωτοβουλίες για τις διακρίσεις για την έμφυλη βία υπενθυμίζοντας ότι μόλις πριν από μια βδομάδα στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης παρουσιάστηκε ανάλογο πρότζεκτ του σχολείου υπό την επιμέλειά της.  +

Σπύρος Κουταβάς

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:20