Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 11:46

Η Σιωπή των.... Μ. Παπαδόπουλου & Χ. Ακριτίδη

του Σπύρου Κουταβά

Ο ένας λέγεται Χρόνης Ακριτίδης, είναι πολιτευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης με έδρα αναφοράς την πολύπαθη Πτολεμαΐδα.

Κάνει δουλειές, πολιτικές και οικονομικές στην Αθήνα και εμφανίζεται στην Εορδαία κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Ανήκει στο κύκλο επιρροής της Ντόρας και τον Ιούλιο του  2019 διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ για να παραιτηθεί στην συνέχεια από την θέση του τον Αύγουστο του 2020. Για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αν και έχει καθίσει στην παχυλή καρέκλα της ΕΡΓΟΣΕ, δεν έχει αρθρώσει ούτε μισή λέξη, έστω ένα συλλυπητήριο στους συγγενείς των νεκρών.  Σημειωτέων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Βύνης δήλωσε την παραίτηση του μετά την παραίτηση του υπουργού Κ. Καραμανλή.

Ο έτερος λέγεται Μιχάλης Παπαδόπουλος, είναι υφυπουργός Μεταφορών, λαλίστατος στα θέματα υποδομών και σιδηροδρόμων, δεικτικός για τις ευθύνες των πολιτικών του αντιπάλων για τον σιδηρόδρομο στο παρελθόν αλλά για κάποιο λόγο έχασε την μιλιά του μετά το δυστύχημα. Ανάρτησε μόνο μια φωτογραφία στο προφίλ του (fb) με πενθούσα την ελληνική σημαία. Μέχρις εκεί φθάνει το θάρρος του και η δύναμη της προσωπικής πολιτικής ευθύνης που τον διακατέχει. Κρυπτόμενος, καλυπτόμενος με πολιτική παραλλαγή και εφαρμόζοντας το «μούγκα στην στρούγκα μέχρι  να περάσει η μπόρα», ελπίζει ότι θα ξαναρχίζει να υποδύεται τον παλιό του εαυτό στα μικρά και μεγάλα "χωρία" της επαρχίας.

Εδώ ταιριάζει η ιστορική ατάκα του Κωσταντίνου Μητσοτάκη «Γιατί να το κρύψωμε άλλωστε;» αφού όπως είπε ο αρχηγός «το δυστύχημα οφείλεται σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 18:37