Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 08:53

Η "σιωπή" της Αγνής Κανδύλη- Μυκονιάτη και η πρωτοφανής απόφαση της ΝΔ που "κόβει" τα αναλώσιμα στους διαβητικούς.

13323 αγόρια και 11462 κορίτσια που έχουν διαγνωστεί με #Διαβήτη τύπου 1 κ κουβαλάνε στο σώμα τους φορητές

συσκευές μέτρησης ζαχάρου έγχυσης ινσουλίνης για να μην πεθάνουν από γλυκαιμικα επεισόδια από 1/9 πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμα. 

Με το νέο ΦΕΚ, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μεν την προμήθεια των αντλιών που στην αγορά ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ, όμως μειώνει το ποσό των αποζημιώσεων για τα αναλώσιμα προϊόντα που συνδέονται με αυτές -καλύπτοντας μόνο 20 ευρώ τον μήνα για κάθε προϊόν-, αναγκάζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους να επωμιστούν οι ίδιοι το οικονομικό βάρος: καταβάλλοντας, δηλαδή, περισσότερα από 200-300 ευρώ κάθε μήνα.  Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών αυτών των συσκευών είναι διαβητικά παιδιά, για τα οποία οι συγκεκριμένες αντλίες αποδεικνύονται σωτήριες, αφού είναι ο μοναδικός τρόπος για τους γονείς τους να ελέγξουν με ευκολία τις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Διαβητικών (ΕΛΟΔΙ) καταγγέλλει όχι μόνο την τιμολόγηση, χαρακτηρίζοντάς την «κάκιστη» και «αντιεπιστημονική», αλλά και το γεγονός πως οι επανειλημμένες προσπάθειές της να προσεγγίσει πριν από την υπογραφή του εν λόγω ΦΕΚ τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας απέβησαν άκαρπες. 

Οι Σύλλογοι των παθόντων έχουν ζητήσει την ανάκληση της απόφασης του ΕΟΠΠΥ ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Συριζα, φέρνει με ερώτηση του το θέμα στην Βουλή.

Η Καστοριανή Αγνή Κανδύλη-Μυκωνιάτη ειδική σύμβουλος σε θέματα καθημερινότητας του Πολίτη, πολιτευτής της ΝΔ και πάσχουσα η ίδια απο τα 21 της χρόνια, όπως έχει δηλώσει σε παλιότερες συνεντεύξεις της μέχρι στιγμής τηρεί "σιγή ιχθύος". Αν και η ιδια για λόγους αναγνώρισης και ορατότητας των ανθρώπων που φέρουν αντλία ινσουλίνης στο σώμα τους εχει φωτογραφηθεί ουκ ολίγες φορές ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση  που η ΝΔ ως κυβέρνηση λαμβάνει αυτή την απόφαση που αλλάζει τις ζωές χιλιάδων νέων αγοριών και κοριτσιών, μέχρι ώρας αποφεύγει να εκτεθεί.

Αναρωτιόμαστε αν και παθούσα η ίδια, θα προτιμήσει την κομματική πειθαρχία δηλαδή την "μούγκα στην στρούγκα" μιας και προσφάτως τοποθετήθηκε ως "ειδική σύμβουλος σε θέματα καθημερινότητας του Πολίτη της ΝΔ" η θα προτιμήσει να βρεθεί στο πλευρό των χιλιάδων ομοιοπαθόντων  που πασχίζουν να βρούν το δίκιο τους; Αναμένουμε.

υγ. Σχετικά δημοσιεύματα απο τοποθετήσεις της κ. Κανδύλη https://www.vetonews.gr/ugeia/item/44870-i-agni-kandyli-mykoniati-mila-gia-to-diaviti-pou-tin-talaiporei-kai-yperaspizetai-me-pathos-tin-diavitiki-mathitria-thyma-tis-anthropinis-vlakeias

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 19:08